Είναι πανέξυπνος, έχει αναλυτικό τρόπο σκέψης και προσπαθεί να βρίσκει λύσεις σε όλα τα πράγματα που τον αφορούν άμεσα ή έμμεσα. Κάποιες φορές γκρινιάζει για σχετικά απλούς λόγους αλλά γίνεται πολύ παράξενος και είναι σα να βλέπεις άλλον άνθρωπο.

Δεν ακούς αυτά που λέει

Δεν έχει χειρότερο από το να μη δίνεις σημασία σε αυτά που σου λέει εκείνος τα οποία θεωρεί «χρυσές» συμβουλές. Επίσης δε θέλει εσύ να γκρινιάζεις αλλά αυτός νομίζει ότι έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει.

Θέλει να κάνεις πολλές φορές αυτό που θέλει εκείνος και για αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί και αρκετά χειριστικός στη συμπεριφορά του. Να του εξηγείς τι κάνει λάθος με εντελώς αναλυτικό τρόπο διαφορετικά δε θα το κατανοήσει.

Αν δεν έχεις πρόγραμμα και οργάνωση στη ζωή σου εκνευρίζεται σε σημείο να μη μπορεί να καταλάβει γιατί ακόμα σου μιλάει. Παίρνει ένα «τουπέ» ανωτερότητας με αποτέλεσμα να γίνεται σνομπ και να γκρινιάζει που εσύ δεν έχεις πρόγραμμα και τον παρασύρεις!

Ανάλογα με το πώς ξύπνησε

Μπορεί να ξυπνήσει και να έχει ύφος με το που σε είδε. Θα αρχίσει παράπονα και αν δεν ξεκινήσει από το πρωί να γκρινιάζει, τότε να ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά …μάλλον δεν θα είναι στις φόρμες του! Η τάση του να κολλάει στις πιο μικρές λεπτομέρειες, να κριτικάρει και να σχολιάζει τα πάντα τον κάνουν να συγκαταλέγεται στους πιο γκρινιάρηδες του ζωδιακού.

Δεν χρειάζονται σοβαροί λόγοι για να γκρινιάξει, ωστόσο οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι οι ακόλουθες. « Γιατί δε μάζεψες τα πιάτα;». «Γιατί δεν έβαλες πληντύριο;». «Μα τι ακαταστασία είναι αυτή που επικρατεί; Εγώ δεν  μπορώ να ζήσω έτσι»:  Αν ζεις μαζί με έναν Παρθένο, τότε θα πρέπει να συνηθίσεις την γκρίνια που οφείλεται στην καθαριότητα αλλά και στην τάξη του σπιτιού.

«Πάλι το ίδιο φαγητό να φάμε; Μα σου έχω πει ότι τα τηγανητά κάνουν κακό στην υγεία»:  Αρκετές στιγμές γίνεται μίζερος με το φαγητό και γκρινιάζει όταν του ετοιμάσεις κάτι που δεν είναι και τόσο υγιεινό!

«Ή το τσιγάρο ή εγώ …τελεσίγραφο»:  Συχνά θα τον ακούσεις να γκρινιάζει αν βρίσκεται σε χώρο καπνιζόντων.