Είναι ένα από τα ζώδια της φωτιάς με αποτέλεσμα το πάθος και το δράμα να υπάρχει καθ’όλη τη διάρκεια του τσακωμού και των νεύρων του. Δε μπορεί να συγκρατήσει εύκολα την ένταση που νιώθει μέσα του και δυσανασχετεί.

Από που πηγάζει

Αν επιδιώξεις να τον μειώσεις μπροστά σε άλλους. Αν τον κάνεις δηλαδή να νιώσει πιο «λίγος» επειδή ακριβώς είναι και το κέντρο της παρέας και πολύ περήφανος, θα νευριάσει πολύ. Απλά δε θες να τον μειώσεις ειδικά μπροστά σε άλλους.

Τότε του βγαίνει σε αντίποινα μία τρομερή εκδικητικότητα απέναντί σου. Σιγά μη σε αφήσει να έχεις εσύ την τελευταία κουβέντα. Όχι, θα σε κάνει να νιώσεις πιο λίγος από ό,τι ένιωσε εκείνος με αποτέλεσμα να μην ξεχάσεις ποτέ το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι απέναντί του.

Αντίδραση

Ξεκινάει να απαξιώνει τα πάντα που εσένα σε χαρακτηρίζουν ως άτομο. Μιλάει με συγκεκριμένο λεξιλόγιο με αποτέλεσμα να φαίνεται ακόμη πιο «ανώτερος» στους άλλους. Δε θα ρίξει ποτέ το επίπεδό του.

Οι Λέοντες θυμώνουν, όταν προσβάλλονται αλλά το τι ακριβώς συνιστά την «προσβολή» είναι συζητήσιμο και σχετικό. Πολλές φορές θεωρούν πως κάτι που έγινε ή ειπώθηκε αφορά το πρόσωπο τους, χωρίς όμως να είναι έτσι.

Δε θα τους πείσεις ποτέ ότι έχουν άδικο. Αντίθετα, η αναγνώριση της αξίας τους, συνοδευόμενη από μια συγγνώμη είναι το τέλειο καταπραϋντικό. Ο θυμός θα μετατραπεί αμέσως σε μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία.

Οι Λέοντες επίσης θυμώνουν πολύ -κι εκεί βγάζουν νύχια και δόντια- όταν θίγεται ένα αγαπημένο τους πρόσωπο ή απλά κάποιος από τους «αυλικούς» τους.