Είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζώδιο. Ο ρομαντισμός του και η τάση που έχει να πέφτει εύκολα ψυχολογικά τον κάνει να βιώνει τη στεναχώρια και τη χαρμολύπη αρκετά συχνά. Η νοσταλγία του όμως ώρες ώρες είναι έντονη.

Πού οφείλεται;

Επειδή έχει κάποια ιδανικά στο μυαλό του τα οποία πρέπει να είναι με συγκεκριμένο τρόπο στεναχωριέται. Μπορεί δηλαδή στο παρελθόν να έχει βιώσει έναν πολύ δυνατό έρωτα αλλά αυτό τον κάνει να γυρνάει πίσω.

Έρχονται όλες οι αναμνήσεις στο μυαλό του και νοσταλγεί αυτό που ένιωσε τότε. Αυτό που βίωσε τότε με τον έρωτά του. Παρ’ όλα αυτά, μέσα από τη νοσταλγία του, βρίσκει τον τρόπο να νιώσει και κάποια λύτρωση μέσα του.

Τι νοσταλγεί;

Κάθε τι που τον έκανε να νιώσει δυνατά συναισθήματα. Ακόμα και το χρώμα που θα τον παραπέμψει στο βερνίκι των νυχιών σας μπορεί να του ανοίξει νέο κύκλο θλίψης και μελαγχολίας, ασχέτως εάν η απόφαση του τέλους της σχέσης ήταν δική του.

Του αρέσει εν μέρει αυτό που νιώθει για αυτό επιλέγει να νιώθει και έτσι. Είναι σα να βρίσκει τον ρομαντισμό που θέλει, μέσω της νοσταλγίας του. Από το πιο απλό κάπου τυχαία να σας συναντήσει στο δρόμο, μέχρι σ’ ένα ακριβό εστιατόριο, εκεί όπου θα τον δείτε να λάμπει από ευτυχία με τον καινούργιο του έρωτα.

Μπορεί ο ίδιος να έχει πάρει την απόφαση του χωρισμού, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε σκέφτεται ό,τι περάσατε μαζί.

Θα κάνει κάποια κίνηση;

Δε θα πάρει την πρωτοβουλία να σας μιλήσει. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, ωστόσο γνωρίζει ότι έχει τελειώσει αυτό που είχατε και ξέρει ότι πρέπει να πάει παρακάτω. Ίσως η νοσταλγία του να είναι το μέσο βάσει του οποίου θα μπορέσει να προχωρήσει στη ζωή του. Ο ρομαντισμός του πάντως θα είναι πάντα σε συνάρτηση με το παρελθόν του και ό,τι έχει βιώσει σε αυτό.