Ο Σκορπιός και ο Ιχθύς ως ζώδια του νερού είναι αρκετά υπερευαίσθητα και ρομαντικά. Προφανώς το δράμα δεν απουσιάζει σε κανένα από τα δύο αλλά ο Σκορπιός το κρατά και ο Ιχθύς το εξωτερικεύει περισσότερο.

Χαρακτηριστικά

Ο Σκορπιός είναι κάπως απόλυτος στη ζωή του. Βλέπει τα πάντα γύρω του να είναι είτε άσπρα είτε μαύρα. Ο  Ιχθύς βλέπει τα πράγματα σα δυνατότητες και πιο ρευστά. Έτσι ανοίγει τον κόσμο εμπρός στα μάτια του Σκορπιού συντρόφου του, επιτρέποντας του να δει το δάσος και όχι το δέντρο.

Ο Σκορπιός μπορεί να εκνευριστεί με την αστάθεια του Ιχθύ και ο Ιχθύς μπορεί να θεωρήσει τον Σκορπιό εγωκεντρικό και αναίσθητο απέναντι στις συναισθηματικές του ανάγκες. Παρόλα αυτά δεν είναι πολύ δύσκολο γι αυτούς τους συντρόφους να αναζητήσουν και να βρουν συμβιβαστικές λύσεις στα προβλήματα τους.

Ο Σκορπιός είναι Σταθερό ζώδιο και ο Ιχθύς Μεταβλητό. Ο Σκορπιός καταπιάνεται και καταναλώνει την ενέργεια του σε ένα πράγμα κάθε φορά ενώ ο Ιχθύς περιφέρεται όπου τον κατευθύνει το συναίσθημα. Σαν Μεταβλητό ζώδιο του Νερού, ο Ιχθύς εντάσσεται εύκολα στη ζωή και το παρελθόν του Σκορπιού συντρόφου του.

Δέσμευση

Και για τα δύο ζώδια η δέσμευση προσφέρει συναισθηματική ολοκλήρωση και ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν κάτι κοινό και οι δύο με αποτέλεσμα να ταιριάζουν σε πολύ περισσότερα από αυτά που διαφέρουν.

Το δράμα που βγάζει και ο ένας και ο άλλος όμως καταντάει πολλές φορές αρκετά κουραστικό και για τους δύο. Η δοτικότητα που έχει ο Ιχθύς σε συνδυασμό με τη δοτικότητα και του πάθος που έχει ο Σκορπιός θα οδηγήσουν τα πράγματα σε ένα «ξέφωτο» ελπίδας.

Αυτή η σχέση ή που θα κρατήσει για πολλά χρόνια ή που θα διαλυθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες. Εξαρτάται από το πόσο καλά και τα δύο ζώδια θα μειώσουν τις συναισθηματικές τους «εκρήξεις». Κατά τα άλλα ο ρομαντισμός θα είναι ο κοινός τους παρονομαστής, όπως επίσης και το καλό σεξ.