Άμα ένα άτομο ή εσύ η ίδια φοβάσαι να μπεις στη διαδικασία να κάνεις σχέση, τότε αυτό μπορεί να λέει πολλά για ένα σωρό εσωτερικά θέματα που αφορούν τη διάθεσή σου και την ψυχολογία σου.

Φοβία απάτης

Κάποιοι άνθρωποι φοβούνται την απιστία. Αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι η προφανής: είχαν μία κακή εμπειρία στο παρελθόν και τώρα φοβούνται. Η δεύτερη είναι λιγάκι πιο tricky. Είναι αρκετά πιθανό ο άνθρωπος που φοβάται την απιστία, να είναι ο ίδιος άπιστος και να κρίνει από τον εαυτό του. Σου λέει «έτσι κάνουν όλοι».

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η απιστία δεν έχει να κάνει με εσένα. Είναι κάτι έξω από εσένα. Από εκεί και πέρα το ότι μπορεί κάποιος να το έκανε ή να το κάνει δε σημαίνει ότι θα μείνεις μια ζωή στο ράφι λόγω του φόβου αυτού.

Ελευθερία

Όταν είσαι σε σχέση και περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο νιώθεις λιγότερη ελευθερία και λιγότερη αυτάρκεια. Αυτό προκύπτει επειδή πλέον έχεις συναισθήματα για ένα άλλο άτομο τα οποία σε επηρεάζουν καθημερινά, εκεί που δεν είχες κάτι τέτοιο.

Είναι λογικό ότι η σχέση θα περιορίσει τον χρόνο που θα περνάς με τους φίλους σου, τον χρόνο που διαθέτεις για τον εαυτό σου και θα οφείλεις να ενημερώνεις τον σύντροφό σου σχετικά με το πού βρίσκεσαι. Μερικοί άνθρωποι βάζουν ψηλά την ανεξαρτησία τους, τι να κάνουμε;

Φοβάσαι το καινούργιο

Έχεις ένα πρόγραμμα και έχεις μάθει να τα βγάζεις πέρα κάθε μέρα με αυτό. Γι’ αυτό δε θέλεις σχέση. Νιώθεις ότι απορρυθμίζονται όλα. Εσαιι άνθρωπος της συνήθειας και έτσι έχεις μάθει να ζεις.

Πρέπει να καταλάβεις όμως ότι το καινούργιο είναι αυτό που θα σου δώσει κι άλλες εμπειρίες για το μέλλον. Εμπειρίες που προφανώς θα θέλεις να έχεις στη ζωή σου σίγουρα και που μπορεί σε δύσκολες φάσεις να σε κάνουν να είσαι χαρούμενη-ος.