Τοποθετείτε την κατσαρόλα στο νερό ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το δίχτυ. Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι είναι καλά κλεισμένο μέχρι να βράσει το νερό. Μόλις κοχλάσει το νερό ρίχνετε τα λαχανικά στο δίχτυ για περίπου 10-15 λεπτά.

Είναι σημαντικό να βάλετε τα λαχανικά στην κατσαρόλα αφού ανέβει η θεμοκρασία του νερού και δημιουργηθεί ατμός. Διαφορετικά αν τα τοποθετήσετε από την αρχή στο δίχτυ, τότε μέρχι να δημιουργηθεί ατμός, τα λαχανικά λούζονται από τις σταγόνες του νερού και χάνουν μέρος των θρεπτικών συστατικών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News