Είσαι σε σχέση. Περνάει ο καιρός ή είστε στην αρχή δεν έχει και πολλή σημασία. Βλέπεις λοιπόν ότι ο σύντροφός σου έχει την τάση να δείχνει αδιαφορία πράγμα που συνεπάγεται ότι δεν προσπαθεί ούτε στο επικοινωνιακό κομμάτι, ούτε στο ερωτικό να τα πάτε καλά ή να αλληλεπιδράτε αρκετά.

Γιατί να μην κάνεις κάτι όμως;

Είναι απλή η απάντηση. Γιατί δεν αξίζει. Να κάνεις τι; Να προσπαθήσεις να τον αλλάξεις κάνοντάς τον να ενδιαφέρεται περισσότερο για εσένα; Να αλλάξεις η ίδια πείθοντας τον εαυτό σου ότι έτσι είναι η νορμάλ σχέση και να λες συνέχεια στον εαυτό σου ότι όλα είναι καλά και περνάς πολύ καλά;

Γιατί δεν αξίζει;

Για τον προφανέστατο λόγο ότι σε μια σχέση είστε δύο άτομα. Δεν είσαι μόνη σου και ούτε θα έπρεπε να νιώθεις πιο μόνη σου εξ΄αιτίας της συμπεριφοράς του άλλου απέναντί σου. Το θέμα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν φάσεις που και τα δύο άτομα νιώθοουν να βαριούνται.

Αυτό δε συνιστά δικαιολογία για να αδιαφορεί ο άλλος συνέχεια και επί καθημερινής βάσεως. Δεν αξίζει γιατί σου αξίζει ένας άλλος σύντροφος.

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;

Εν ολίγοις αν ξέρεις η ίδια την αξία που έχεις δεν έχεις ανάγκη να στη δώσει κάποιος άλλος. Ειδικά αν περιμένεις από έναν σκάρτο τύπο που δεν έχει καν τους στοιχειώδεις τρόπους. Το θέμα είναι ότι αυτό που αξίζει είναι να είσαι μαζί με κάποιον που θα σου δείχνει ότι σε αγαπάει και δε θα σε αφήνει συνέχεια στην άκρη να προσπαθείς μόνη σου για τη σχέση σας.

Να είσαι με κάποιον που μετά το σεξ δε θα πηγαίνει να «αράξει» μόνος του γιατί απεχθάνεται τις αγκαλιές και τα φιλιά ή γιατί «βαριέται» να ακούσει τα προβλήματά σου ακόμη κι αν είναι από τις πρώτες φορές που έχεις προβλήματα.

Δεν υπάρχει ο ιδανικός σύντροφος γιατί δεν υπάρχει ο τέλειος άνθρωπος. Υπάρχει όμως ο σύντροφος εκείνος που θα είναι πιο καλός και πιο σωστός απέναντί σου και θα σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη.