Αυτό το ζώδιο του νερού είναι από τα πιο ευαίσθητα του ζωδιακού κύκλου και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα τον δείς να νιώθει άσχημα με το παραμικρό, ή όμορφα με πολύ πιο ασυνήθιστα πράγματα που για άλλους είναι απλά λεπτομέρειες.

Εσωτερικοί στόχοι

Έχει ισχυρή αυτοπειθαρχία ως ζώδιο και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πιέσει τον εαυτό του να καταφέρει αυτό που θέλει και όποτε εκείνος το θέλει. Ένας από τους λόγους που ο Σκορπιός φαίνεται πάντα να πετυχαίνει στα σχέδιά του, είναι επειδή βάζει σχετικά εύκολους και βραχυπρόθεσμους στόχους, τους οποίους γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα κερδίσει.

Η αλήθεια είναι πως έχει αρκετή αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του. Ξέρεις τις δυνατότητές του και δεν τις δαπανά εκεί που γνωρίζει ότι δε θα έχουν αποτέλεσμα. Είναι δύσκολο να εμπιστευτεί κάποιον. Πρέπει να κοπιάσει κανείς για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κι αυτό γίνεται με το χρόνο. Όταν αυτό συμβεί, ο Σκορπιός θα προσφέρει τη βαθιά κι έντονη αγάπη του.

Άλλα δείχνει και άλλα νιώθει

Όχι ότι είναι διπρόσωπος φυσικά. Απλά κάτω από τη σκληρή εμφάνιση, η ενέργεια και τα συναισθήματα βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση κι ο Σκορπιός τα διοχετεύει σε χρήσιμες δραστηριότητες, χόμπι, σχέσεις ή καριέρα.

Όταν πρωτογνωρίζει κανείς έναν Σκορπιό θα παρατηρήσει ότι είναι αρκετά δύσκολος στην προσέγγιση. Δηλαδή δε μιλάει πολύ και νομίζει κανείς ότι τον αντιπαθεί. Δεν ισχύει όμως. Αυτό δεν είναι προφανές στον καθένα, αλλά όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι αυτό είναι η άμυνά του.

Μπορούν να εξηγήσουν γιατί παθιάζεται τόσο με αυτό που κάνει στα επαγγελματικά και στα πράγματα που εκείνος αγαπάει. Έχει ισχυρό ένστικτο κι εμπιστεύεται τον αυθορμητισμό του, που συνήθως, τον κατευθύνει σωστά.

Το μάθημα ζωής για ένα Σκορπιό είναι να καταφέρει να διοχετεύει την ενέργειά του σε θετικούς στόχους και να μην ενδίδει σε σκοτεινά κίνητρα, όπως η χειραγώγηση των άλλων και η απληστία. Σπάνια πάντως θα τον δεις να εμπιστεύεται και αν το κάνει μην τον προδώσεις.