Κάποια έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και λογική στο πώς θα αξιοποιήσουν βάσει λογικής μια αρκετά άσχημη κατάσταση. Κάποια όμως γίνονται πολύ δραματικά και κουράζουν τους πάντες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος δεν αντέχει καθόλου τα χτυπήματα της ζωής. Επιπλέον θεωρεί ως χτυπήματα ακόμα και τα γεγονότα που για τον περισσότερο κόσμο θα περνούσαν σχεδόν απαρατήρητα («έμεινα χωρίς ηλεκτρικό μια ολόκληρη ώρα, το φαντάζεσαι;»).

Αντιμετωπίζει το κάθε γεγονός σε συνάρτηση με τις αντιδράσεις του περιγύρου του, δηλαδή, για να το κάνουμε λιανά, βρίσκει ευκαιρία να αξιολογήσει ποιος από τους πέριξ θα του συμπαρασταθεί στην εν λόγω συμφορά και ποιος όχι.

Έλλειψη συμπαράστασης θα θεωρηθεί και να του υποτιμήσουν το μέγεθος της εν λόγω συμφοράς. Γιατί πώς να το κάνουμε, μια μικρή δόση δράματος είναι για τον Καρκίνο το αλατοπίπερο της ζωής. Συγνώμη, αλλά δεν γίνεται να του το χαλάνε.

ΛΕΩΝ

Ένας Λέων προσπαθεί να διατηρεί το γόητρό του ανεξαρτήτως των περιστάσεων, όσες αναποδιές κι αν τον κερνά η ζωή. Διότι περί ενός κεράσματος πρόκειται και τίποτα περισσότερο. Δεν θα δώσει σε κανέναν τη χαρά να τον δει πτοημένο από οποιαδήποτε γκαντεμιά.

Μπορεί να εκνευριστεί για το θράσος των πραγμάτων να εξελιχθούν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, αλλά δεν θα κατέβει σε επίπεδο κατινιάς, να κλαίγεται και να κάνει υστερίες. Αυτά τα αφήνει για άλλα ζώδια, αφού πώς να το κάνουμε, δεν είμαστε όλοι ίσα και όμοια σ’ αυτό τον έρμο ζωδιακό. Και ο Λέων δεν πρόκειται να δείξει ποτέ ότι βγήκε χαμένος σε μια κατάσταση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος (και κρίμα δηλαδή για τα υπόλοιπα προσόντα του) συχνά αποδεικνύεται ο πρωταθλητής της γκρίνιας στον ζωδιακό. Ιδιαίτερα οι ξαφνικές αναποδιές του προσφέρουν τη δυνατότητα να αναδείξει όλη την γκάμα του ταλέντου του σε αυτό το ευγενές σπορ.

Θα χρησιμοποιήσει το περιβόητο αναλυτικό μυαλό του για να διερευνήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ένα δυσάρεστο γεγονός στο να εξελιχθεί σε μια παντελώς αξεπέραστη τραγωδία.

Θα έχει πάει και θα έχει γυρίσει από την κόλαση καμιά δεκαριά φορές, μέχρι να ξαναδουλέψει το μπλοκαρισμένο λαπ-τοπ ή να τον διαβεβαιώσει ο υδραυλικός πως δεν χρειάζεται να αλλάξει όλους τους σωλήνες του σπιτιού.

Πολύ κακό για το τίποτα –μα, εντελώς όμως.