Σε χειμωνιάτικο ρυθμό μπαίνει η χώρα με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας που σε ορισμένες περιοχές από τους 25 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι μέτριας έντασης βροχές σε όλη τη χώρα, όμως γρήγορα το πρωί τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα σταματήσουν και θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά ορεινά-ημιορεινά , με βελτίωση το μεσημέρι.

Οι βροχές θα μετατοπιστούν νοτιότερα και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη, αφήνοντας την υπόλοιπη χώρα με καθαρό ξάστερο ουρανό.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει πτώση και στις νοτιότερες περιοχές και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Στα κεντρικά και βόρεια θα φτάσει μέχρι 11 βαθμούς , στα δυτικά 15-16 και στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 13 βαθμούς Κελσίου. Εξαίρεση τα Δωδεκάνησα που θα έχουν πιο μαλακό καιρό με 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά στα 7-8 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 9 μποφόρ. Πιθανόν να δημιουργηθούν και κάποια προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Στην Αττική το ξημέρωμα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με μια μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου και γρήγορα αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 5-11 βαθμούς με βοριάδες που θα πνέουν σε εντάσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Και στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ασθενείς τοπικές βροχές, όμως μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες ο ουρανός θα καθαρίσει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 4-11 βαθμούς και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ και στα νότια της Χαλκιδικής πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού τώρα, την Τρίτη θα συνεχιστεί ο σφοδρός βοριάς στο Αιγαίο σε εντάσεις 7-8 και τοπικά στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης και 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα και παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι, νωρίς το πρωί θα δημιουργηθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

Τέλος την Τετάρτη αρκετή ηλιοφάνεια με λίγη τοπική συννεφιά. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα και οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι σε εντάσεις μέχρι 7 και στα νοτιοανατολικά μέχρι 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το στο Google News