Καθώς τηλεοπτικές παραγωγές «παγώνουν» λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, δημοφιλείς ιατρικές τηλεοπτικές σειρές αποφάσισαν να συνεισφέρουν με τον δικό τους τρόπο τους στην μάχη εναντίον της διάδοσης του νέου κοροναϊού.

Αμερικανικά τηλεοπτικά σίριαλ που έχουν ως αντικείμενο την ιατρική αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους χρέος στέλνοντας σε νοσοκομεία και γιατρούς, προμήθειες που χρησιμοποιούνται κατά τα γυρίσματα.

«Grey’s Anatomy», «The resident», «The good doctor», «Station 19» είναι μερικές από τις πιο γνωστές ιατρικές σειρές, που προβάλλονται χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Καθώς η παραγωγή και τα γυρίσματα έχουν σταματήσει, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μαζέψουν τις μάσκες, τα γάντια και τις ιατρικές ποδιές και να τις στείλουν εκεί που υπάρχει έλλειψη: Σε νοσοκομεία και στους εργαζόμενους στη Υγεία που δουλεύουν ακατάπαυστα όλες αυτές τις ημέρες, φροντίζοντας ασθενείς με κοροναϊό.

Μάλιστα, γιατροί και νοσοκομεία μοιράστηκαν φωτογραφίες στο Instagram με τις προμήθειες που εστάλησαν από τις τηλεοπτικές παραγωγές.

«Στο Station 19, είχαμε την τύχη να έχουμε περίπου 300 από τις πολυπόθητες μάσκες N95, που δώσαμε στον τοπικό πυροσβεστικό σταθμό μας», ανέφερε η εκτελεστική παραγωγός Krista Vernoff στην E! News.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες. Στο Grey’s Anatomy έχουμε ένα backstock από ιατρικές μπλούζες και γάντια που αποφασίσαμε να δωρίσουμε. Όλοι μας είμαστε ευγνώμονες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου, και εκτός από αυτές τις δωρεές, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το έργο τους πιο εύκολο μένοντας σπίτι.

«Σε ολόκληρη την ομάδα @theresidentonfox, σας ευχαριστούμε για αυτή την απίστευτα σημαντική δωρεά της #PPE από τα γυρίσματά σας, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών ρούχων, μασκών, γαντιών κτλ, που χρειάζονται οι εργαζόμενοι της υγειονομικής περίθαλψης για την παροχή ασφαλούς φροντίδας στην κοινότητά μας, κατά τη διάρκεια #COVID19».

Η Karen Law, ρευματολόγος στο Νοσοκομείο Grady Memorial της Ατλάντα, έγραψε στο Instagram::

«Χθες, είχα μια σοβαρή συζήτηση με τους κατοίκους για το πώς είναι πιθανόν, εφόσον οι προμήθειες είναι χαμηλές, να φθάσoυν για όλους οι μάσκες. Κι όμως, οι μαγικές μάσκες ΈΘΦΑΣΑΝ, με τη μορφή αυτής της πολύ γενναιόδωρης χειρονομίας.

Η κοινοτικής υποστήριξης σημαίνει τόσα πολλά στους #frontlineproviders μας που κάνουν πολλές θυσίες για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και να φροντίσουν την κοινότητά μας».