Οι Ηρωες της Ελληνικής Επανάστασης

  • Πρωτογενές ερευνητικό υλικό
  • Χρονολόγιο
  • Χάρτες και ξεχωριστό τμήμα τεκμηρίων
  • Πλούσια εικονογράφηση

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

 

Αυτή την εβδομάδα,

«Ο Αγώνας στη θάλασσα»

Κανάρης, Κουντουριώτης, Τομπάζης: Καραβοκύρηδες και πυρπολητές.

Η συμβολή του ναυτικού στην Επανάσταση του 1821

Υδρα, Σπέτσες και Ψαρά: η θαλάσσια απειλή των Οθωμανών

  • Ο Κωνσταντίνος Κανάρης κατείχε τον πιο παραδοσιακό, αλλά και ιδιόρρυθμο ρόλο του κυβερνήτη πυρπολικού πλοίου.
  • Οι αδελφοί Τομπάζη είχαν περισσότερο οργανωτικό και ηγετικό ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις και ήταν και εκείνοι που βρέθηκαν στο μεταίχμιο ανάμεσα στους παλαιότερους τρόπους πολέμου στη θάλασσα και στην οργανωμένη ναυμαχία που στηρίζεται σε ένα κέντρο αποφάσεων, μια συγκεκριμένη διάταξη των πλοίων και ένα σχέδιο δράσης.
  • Ο Λάζαρος Κουντουριώτης, σπάνια έπαιρνε μέρος στις συγκρούσεις και καθοδηγούσε τη συμμετοχή της Υδρας στον Αγώνα από τα μετόπισθεν, διατηρώντας τον πιο «πολιτικό» ρόλο στα πολεμικά γεγονότα.

 

 

Μαζί

Ανθολόγιο Ε’ & Στ’ Δημοτικού

Το βιβλίο-σταθμός της σύγχρονης ελληνικής εκπαίδευσης, που διδάχτηκαν γενιές και γενιές!

Το θρυλικό βιβλίο με ποιήματα, παραμύθια, και αποσπάσματα έργων κορυφαίων συγγραφέων, που βοήθησε τους μαθητές να αγαπήσουν τη λογοτεχνία και να αναπτύξουν τη σκέψη και να καλλιεργήσουν τον γραπτό και προφορικό λόγο τους!

Φρεσκοτυπωμένο βιβλίο, μυρωδιά από μελάνι στο ξεφύλλισμα των σελίδων του, ανυπομονησία για την ανάγνωση του περιεχομένου του. Οι αναμνήσεις που ανακαλεί το τρίτομο Ανθολόγιο του 1975 στους σημερινούς ενήλικες οι οποίοι υπήρξαν οι μαθητές που στην αρχή της σχολικής χρονιάς έπαιρναν στα χέρια τους το «Ανθολόγιο για τα παιδιά του Δημοτικού» είναι για όλους, λίγο πολύ, παρόμοιες. Τα σχολικά βιβλία του Δημοτικού δημιουργούν αισθήματα νοσταλγίας για το παρελθόν. Λίγα ωστόσο έχουν αγαπηθεί όσο το Ανθολόγιο. 

Η εμφάνιση του Ανθολογίου στο δημοτικό σχολείο της Μεταπολίτευσης εντασσόταν στον αέρα ανανέωσης που φυσούσε στην Ελλάδα στην προσπάθεια αφενός του αστικού εκσυγχρονισμού και αφετέρου της μεταρρύθμισης της εκπαίδευσης, σε μια χώρα όπου το ¼ των πολιτών της ήταν λειτουργικά αναλφάβητοι. Το Σύνταγμα του 1975 ανήγε τη δωρεάν παιδεία σε «δημόσιο αγαθό» και δικαίωμα όλων των Ελλήνων, επέκτεινε την υποχρεωτική εκπαίδευση από τα έξι χρόνια στα εννιά και καθιέρωνε τη δημοτική ως τη γλώσσα της εκπαίδευσης.

Και

Down Town

Το πιο επιδραστικό ελληνικό περιοδικό

«Μένουμε Σπίτι». Οπως και οι διάσημοι Ελληνες, που μας έστειλαν φωτογραφίες από το σπίτι τους

 

Ο Κοσμάς Κουμιανός φωτογραφίζει την άδεια Αθήνα, μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, απαθανατίζοντας πώς είναι μέρη που μέχρι τώρα βλέπαμε συνήθως μόνο με κόσμο

Γνωστοί έλληνες συγγραφείς γράφουν αποκλειστικά για το DownTown, ιστορίες εμπνευσμένες από την κατάσταση που ζούμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

 

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – το προφίλ της και τα πρώτα δείγματα «δράσης» μετά την ορκωμοσία της

Τρεις ειδικοί από διαφορετικούς τομείς εξηγούν πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Η έκδοση του Ημερολογίου της Βασίλισσας Φρειδερίκης φωτίζει άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή της

 

Φωτογραφίες από το πλούσιο αρχείο του περιοδικού και η ιστορία του

 

Εστιατόρια που κάνουν delivery φέρνουν γεύματα υψηλών απαιτήσεων στο σπίτι μας

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Ο Αγώνας στη θάλασσα»: €0,85 και «Ανθολόγιο Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού»: €0,55)

Ακολουθήστε το στο Google News