Αγαπάμε τη σοκολάτα, όμως εκείνη δεν νιώθει το ίδιο για εμάς. Και επειδή δεν της φτάνει να μας το αποδεικνύει μέσω της ζυγαριάς μας, φροντίζει να μας το υπενθυμίζει λερώνοντας έπιπλα και χαλιά. Ευτυχώς, αν και δεν μπορούμε να τη βγάλουμε από το μυαλό μας, τουλάχιστον μπορούμε να την αφαιρέσουμε από τον καναπέ μας. Φτάνει να επέμβουμε άμεσα και αποφασιστικά.

Αν πέσει στο χαλί
• Αφαιρέστε με το χέρι σας όσο περισσότερη σοκολάτα γίνεται. Έπειτα βρέξτε ένα βαμβακερό πανί με οινόπνευμα και σκουπίστε τον λεκέ. Επαναλάβετε, βρέχοντας ξανά το πανί με το οινόπνευμα όποτε χρειάζεται, μέχρι όλη η σοκολάτα να φύγει από το ύφασμα.
• Φτιάξτε ένα μείγμα από ¼ κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων και 1 φλιτζάνι νερό. Βουτήξτε στο μείγμα ένα πανί και κάνετε το ίδιο όπως παραπάνω. 
• Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 1 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων με 1 φλ. Νερό. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε το χαλί με το μείγμα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, ξεπλύνετε με κρύο νερό. Έπειτα, αφήστε το χαλί να στεγνώσει.

Αν πέσει στον καναπέ

• Ανακατέψτε 1 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Βουτήξτε στο μείγμα ένα πανί και καθαρίστε τον λεκέ ταμποναριστά. Έπειτα, φτιάξτε ένα δεύτερο μείγμα με 1 κ.σ. αμμωνία και ½ φλ. νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία. Τέλος, αφαιρέστε τα καθαριστικά με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει σε κρύο νερό.