Το «Saturday Night Live» επανέφερε τα περίφημα πολιτικού περιεχομένου σκετς στη δεύτερη έκδοσή του «At Home» με τον Μπραντ Πιτ σε έναν διαφορετικό ρόλο.

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε ως δρ. Άντονι Φαούτσι, επικεφαλής λοιμωξιολόγος της ομάδας δράσης του Λευκού Οίκου και μίλησε για τον κοροναϊό, αναγνωρίζοντας ότι «υπήρξε μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τον ιό» και αποφασίζοντας να διευκρινίσει «τι προσπαθούσε να πει ο πρόεδρος των ΗΠΑ».

Αντί να προβάλει την αστεία πλευρά, η εκπομπή χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της για να προσφέρει πραγματικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας.

Στο βραδινό κωμικό σόου του NBC συμπεριέλαβε αληθινά πλάνα από δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τον κοροναϊό, ξεκινώντας από τον ισχυρισμό του ότι είχε μερικές υπέροχες συναντήσεις και ότι θα υπάρξει ένα εμβόλιο «σχετικά σύντομα».

Σε αυτό, ο Μπραντ Πιτ ως Φαούτσι διευκρίνισε ότι «το σχετικά σύντομα είναι μια ενδιαφέρουσα φράση».

«Σχετικά με ολόκληρη την ιστορία της Γης; Σίγουρα, το εμβόλιο θα βρεθεί πολύ γρήγορα. Αλλά αν πρόκειται να πείτε σε έναν φίλο, «θα είμαι εκεί σχετικά σύντομα» και έπειτα εμφανιστείτε ενάμιση χρόνο αργότερα, λοιπόν, ο φίλος σας μπορεί να είναι σχετικά τσαντισμένος» είπε.

Στρέφοντας την προσοχή στους ισχυρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ ότι ο κοροναϊός «σαν θαύμα, θα εξαφανιστεί», ο Μπραντ Πιτ ως Φαούτσι παραδέχτηκε ότι «ένα θαύμα θα ήταν υπέροχο», αλλά σημείωσε ότι «τα θαύματα δεν πρέπει να είναι το Σχέδιο Α».

«Ακόμα και ο Sully προσπάθησε να προσγειωθεί πρώτα στο αεροδρόμιο» είπε αναφερόμενος στην ταινία με τον Τομ Χανκς στον ρόλο του Τσέσλι «Σάλι» Σαλενμπέργκερ που έκανε αναγκαστική προσυδάτωση στον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη.

Στη συνέχεια ο Μπραντ Πιτ, πάντα ως Φαούτσι είπε ότι «αν δεν απολυθεί, θα είναι εκεί για να δημοσιοποιεί τα δεδομένα σε όποιον ακούει».

«Όταν ακούω πράγματα όπως ότι ο ιός μπορεί να θεραπευτεί αν όλοι κάνουν το Tide Pod Challenge (ιδιαίτερα επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση), θα είμαι εκεί για να λέω «παρακαλώ μην το κάνετε» πρόσθεσε.

Αμέσως μετά το σκετς, ο ηθοποιός αφαίρεσε την περούκα και τα γυαλιά και ευχαρίστησε τον πραγματικό Φαούτσι για την «ηρεμία και σαφήνεια του κατά τη διάρκεια αυτής της τρομακτικής περιόδου» και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνει στην πρώτη γραμμή.

Το δημοφιλές σόου του NBC μεταδίδεται με τους οικοδεσπότες και τα σκετς των πρωταγωνιστών να είναι βιντεοσκοπημένα από το σπίτι τους.

Ο δρ. Άντονι Φαούτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα σε συνέντευξή του στο CNN δήλωσε ότι αν το SNL προσέγγιζε έναν ηθοποιό για να τον υποδυθεί, θα ήθελε να δει τον Μπραντ Πιτ στον ρόλο.