Η Αντζελίνα Τζολί σε μια σπάνια συνέντευξη, μίλησε μεταξύ άλλων για τη ζωή στο σπίτι με τα παιδιά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού ενώ μοιράστηκε και τις σκέψεις της γύρω από το ρατσισμό στις ΗΠΑ.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με τα έξι παιδιά της πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της πανδημίας και η 45χρονη ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί.

H Αντζελίνα Τζολί σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο περιοδικό «Harper’s Bazaar» η πρώην σύζυγος του Μπραντ Πιτ μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και για την ανάγκη να προσπαθήσει να διατηρεί την ψυχραιμία της για χάρη των παιδιών της.

«Ήταν μια περίοδος αβεβαιότητας και στρες για όλο τον κόσμο», δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί και παραδέχθηκε πως έκανε ό,τι μπορούσε για να δείχνει ψύχραιμη και να δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον για τα έξι παιδιά της.

Όπως η ίδια αποκάλυψε, η οικογένεια απασχολήθηκε, κυρίως, με τα κατοικίδια του σπιτιού. Δυστυχώς κατά τη διάρκεια του lockdown «χάθηκε» το κουνέλι της 12χρονης Βιβιέν σε χειρουργική επέμβαση και έτσι, η ηθοποιός υιοθέτησε δύο άλλα μικρά κουνέλια με ειδικές ανάγκες. Ενώ στο σπίτι της ηθοποιού υπάρχουν ακόμα σκύλοι, φίδια και σαύρες για κατοικίδια και τα μικρότερα παιδιά της απασχολήθηκαν με την φροντίδα τους.

Η Αντζελίνα Τζολί μοιράστηκε επίσης δύο φωτογραφίες candid, οι οποίες τραβήχτηκαν από το μικρότερο γιο της, τον 11χρονο Νοξ.

Αύξηση της σεξουαλικής και ενδοοικογενειακής βίας

Η Αντζελίνα Τζολί ως πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ δεν παρέλειψε να τονίσει πως στην περίοδο της καραντίνας παρατηρήθηκε αύξηση της σεξουαλικής και της ενδοοικογενειακής βίας σε πολλές χώρες στον κόσμο και με αφορμή πως πολλά νεαρά κορίτσια είχαν σταματήσει το σχολείο.

O ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως η πανδημία θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα 2 εκατ. ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων σε νέες γυναίκες και 13 εκατ. γάμους παιδιών σε ορίζοντα δεκαετίας.

«Είναι ουσιαστικό για τους αρχηγούς κρατών και τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα και να προβούν σε ενέργειες, όπου τα νεαρά κορίτσια είναι πιο ευάλωτα», τόνισε η ηθοποιός και πρόσθεσε πως δεν δέχεται την ρητορική των πολιτικών ότι άλλα θέματα έχουν προτεραιότητα καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτό.

Η Αντζελίνα Τζολί τόνισε πως «ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα» είναι αυτό που διεκδικεί για τα μικρά παιδιά και τους πρόσφυγες, για όλους, όσοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

«Ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα, είτε πρόκειται για μια οικογένεια προσφύγων, είτε για μια οικογένεια που παλεύει με τη φτώχεια και την πείνα», ανέφερε η διάσημη ηθοποιός στη συνέντευξή της.