Μπορεί να ακούγεται περίεργο να πρηστείς μετά από την διείσδυση αλλά δεν είναι ασυνήθιστο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει μια συμβουλή που θα αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα αλλά με το να καταλάβεις περισσότερα για τη ανατομία σου θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίζεις καλύτερα το πρήξιμο μετά το σεξ. Μία ειδικός δίνει τέσσερα πιθανά σενάρια για τους λόγους που μπορεί να σου συμβαίνει και όπως περιγράφονται στο marieclaire.gr.

Προβληματική ουρήθρα

Αν έχεις θέματα με την ουρήθρα σου μπορεί αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται και με τη σειρά της να επηρεάζει τα γύρω όργανα κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό έχει σαν συνέπεια να νιώθεις πόνο και πρήξιμο.

Για να εντοπίσεις αν έχεις προβληματική ουρήθρα, σύμφωνα με όσα είπε η Jennifer Wider, MD στο Poposugar, θα πρέπει να επισκεφτείς ένα γιατρό. Συνήθως δεν έχει συμπτώματα αλλά ο πόνος στο σεξ και στην εμμηνόρροια μπορεί να είναι ένδειξη.

Ο εμμηνορυσιακός σου κύκλος

Οι ορμόνες προκαλούν πολλές αλλαγές στο σώμα μας και αν περιμένεις περίοδο μπορεί να νιώσεις πρήξιμο μετά το σεξ. Συχνά, έχουμε πρήξιμο πριν ή μετά την περίοδο και αν έχουμε σεξουαλική κοντά σε αυτά τα διαστήματα μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση.

Προβλήματα χώνεψης

Αν έχεις ιστορικό θεμάτων με το πεπτικό σου σύστημα μπορεί να είσαι επιρρεπής στο να βιώσεις πρήξιμο μετά την σεξουαλική επαφή.

ια να βοηθήσεις την κατάσταση και να κάνεις πιο εύκολο για σένα, θα πρέπει να αποφεύγεις τα φαγητά που στο προκαλούν, όπως είναι τα φασόλια και τα λαχανικά, πριν από το σεξ. Επίσης, το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από το πρήξιμο.

Σεξ χωρίς προφυλάξεις

Κάνοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις μπορεί να προκαλέσει κράμπες και πόνο στο στομάχι μετά το σεξ.