Αν και τα προτερήματά του είναι αμέτρητα, ένας Λέοντας δεν είναι πάντοτε ο πιο γλυκός, ευαίσθητος και ειλικρινής, άνθρωπος που μπορεί να συναντήσεις.

Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα πιο «σκοτεινά» χαρακτηριστικά στην ιδιοσυγκρασία ενός Λιονταριού.

Απιστία

Αν νιώσει ότι το ταίρι του δεν του προσφέρει αρκετή προσοχή, δεν του δίνει εν ολίγοις την επιβεβαίωση που χρειάζεται, τότε μετατρέπεται στον πιο άπιστο σύντροφο που είχες ποτέ.

Θα αποζητήσει αλλού την προσοχή, το ενδιαφέρον και την επιβεβαίωση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μην περιμένεις να είναι αφοσιωμένος σε εσένα καθώς θα αναζητήσει άλλους τρόπους συναισθηματικής και εγωιστικής προσοχής.

Ναρκισσισμός

Είναι ένα από τα πιο ναρκισσιστικά και εγωιστικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Θα συμπεριφέρεται πολύ χειριστικά, σε περιόδους που θα θέλει να περάσει το δικό του και δε θα νιώθει καν άσχημα για αυτό.

Θα του εξηγείς ότι έχει άδικο, αλλά ποσώς θα τον ενδιαφέρει η γνώμη σου. Αυτό το χαρακτηριστικό του Λέοντα είναι αρκετά «τρομαχτικό» από πολλές απόψεις.

Είναι σαν ξαφνικά να μην είναι το άτομο που γνώριζες, αλλά να είναι κάποιος άλλος στη θέση του. Ακόμη και ο τρόπος που σε κοιτάει μοιάζει να είναι διαφορετικός.

Σταματάει να σου μιλάει

Αυτό είναι μια τακτική του Λέοντα, όταν έχει νευριάσει με κάτι, όταν θέλει να σιγουρευτεί ότι τον θες ή και όταν θέλει να σε χειριστεί, να αποστασιοποιείται για ένα διάστημα. Γιατί;

Γιατί θέλει να σε δει να νιώθεις δραματικά συναισθήματα, για να σιγουρευτεί ότι τον θες. Είναι τόσο άσχημο όλο αυτό, που συνήθως το άτομο που το βιώνει, νιώθει αρκετά ενοχικά συναισθήματα.

Τι να κάνεις;

Αν ο Λέων έχει «όρεξη» να συμπεριφέρεται έτσι, τότε πολύ απλά κάνε αυτό που τον ξενερώνει περισσότερο από όλα. Μην του μιλάς, μην του δίνεις σημασία, μην του προσφέρεις τη δική σου επιβεβαίωση.

Έτσι θα νιώσει έναν ιδιάζον συναισθηματικό μηδενισμό και θα απομακρυνθεί από εσένα, χωρίς να σε κάνει ό,τι εκείνος θέλει και να σε εκμεταλλευτεί συναισθηματικά και ψυχολογικά.

Δείξτου τι σημαίνει αυτάρκεια και αυτογνωσία και κάνε τον να φύγει έχοντας «χάσει» τη δυνατότητα να σου επιβληθεί.