ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν τον κορυφαίο χιουμορίστα όλων των εποχών

Νίκος Τσιφόρος

Ανατρεπτικό χιούμορ, σάτιρα και σαρκασμός στα διαχρονικά έργα του μοναδικού συγγραφέα.

Αυτή την εβδομάδα

Οι Μυστικές Εταιρείες

https://www.facebook.com/taneagr/videos/377826653613284/

Μεταφυσική, θεωρίες συνωμοσίας, θρησκευτικές, πολιτικές και εγκληματικές οργανώσεις με τη σάτιρα του κορυφαίου χιουμορίστα!

Τα αξεπέραστα έργα του Νίκου Τσιφόρου, του συγγραφέα που με το ανατρεπτικό χιούμορ, τη σάτιρα και τον σαρκασμό που κατάφερε να έχει ένα κοινό τόσο φανατικό όσο λίγοι ομότεχνοί του, κυκλοφορούν με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Η διαχρονικότητα του έργου του Νίκου Τσιφόρου περιγράφεται εύστοχα στο βιβλίο του Νίκου Καμπάνη «Φροντιστήριο Ζωής από τον Νίκο Τσιφόρο». «Διαχρονικός συγγραφέας ο Τσιφόρος, έγραψε με την ίδια άνεση για τα κουσούρια των «Σταυροφόρων» και για τις ανθρώπινες αδυναμίες των «Παιδιών της Πιάτσας». Βασικό του πιστεύω  είναι ότι οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι στο πέρασμα των αιώνων. Αλλάζουν μόνο κοστούμια, όπλα και γλώσσες επικοινωνίας. Κατά τα άλλα γεννιούνται με προβλήματα, μεγαλώνουν με περισσότερα προβλήματα και πεθαίνουν με ακόμα πιο πολλά προβλήματα, αφού στο μεταξύ έχουν ερωτευθεί μία, δύο, τρεις, δέκα φορές, έχουν βοηθήσει στη διαιώνιση του ανθρώπινου γένους, έχουν πει εκατοντάδες ψέματα και έχουν αντιληφθεί ακόμα περισσότερες πικρές αλήθειες».

Στα έργα του, ο Νίκος Τσιφόρος υπερασπίζεται το «λούμπεν προλεταριάτο», διακωμωδεί τους νεόπλουτους της εποχής και αντιτάσσεται στον δεσποτισμό ασκώντας  ευφυέστατη κοινωνική κριτική.

Ακόμη

Ενα από τα θρυλικά αλφαβητάρια του 20ού αιώνα

«Τα καλά παιδιά»

Το πρώτο αλφαβητάρι μετά τον Πόλεμο, από τον Επαμεινώνδα Γεραντώνη με την αριστουργηματική εικονογράφηση του Κώστα Γραμματόπουλου, που έβαλε τις βάσεις σε ολόκληρες γενιές, για ένα καλύτερο αύριο.

Ενα νοσταλγικό ταξίδι μόνο με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Το σχολικό έτος 1949-1950 τα παιδιά της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου διδάσκονται ανάγνωση από ένα αλφαβητάριο. Μόλις έχει εκδοθεί και φέρει την υπογραφή του δασκάλου Επαμεινώνδα Γεραντώνη στα κείμενα και του ζωγράφου και χαράκτη Κώστα Γραμματόπουλου στην εικονογράφηση.

Στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, τα σχολεία αντιμετωπίζουν έλλειψη διδακτικού προσωπικού, καθώς πολλοί δάσκαλοι είχαν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο και στον Εμφύλιο. Ετσι δημιουργείται το πρώτο θρυλικό μεταπολεμικό αλφαβητάρι. Εκδίδεται από τον Οργανισμό Εκδόσεως Σχολικών Βιβλίων και τα «πρωτάκια» της χώρας θα μάθουν να συλλαβίζουν και να διαβάζουν, χάρη στις περιπέτειες των ηρώων που θα αγαπήσουν. Της Αννας, του Ρήγα και της Νίνας.

Το Αλφαβητάριο είναι γραμμένο σε γλώσσα δημοτική, με ορισμένα στοιχεία της καθαρεύουσας. Εχει σκηνές και εικόνες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών, δίχως πληκτικό διδακτισμό. Μεταφέρει στους μαθητές τις αξίες της καλοσύνης, της υπευθυνότητας, της εργατικότητας, της αγάπης προς τα ζώα, αλλά και της διασκέδασης. (…)

Το αλφαβητάρι «Τα καλά παιδιά» έχει κατακτήσει επίζηλη θέση μεταξύ των σχολικών βιβλίων κυρίως χάρη στην εικονογράφηση του Κώστα Γραμματόπουλου, ο οποίος δημιούργησε το υπόβαθρο που καθοδήγησε δημιουργικά τους καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν έκτοτε με τα αναγνωστικά. Ο ίδιος  εικονογράφησε το 1955 το μακροβιότερο Αλφαβητάριο των Ι.Κ. Γιαννέλη και Γ. Σακκά, το οποίο διδάχτηκε στα σχολεία επί περίπου μία εικοσαετία.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Οι Μυστικές Εταιρείες»: €0,90 και αλφαβητάρι «Τα καλά παιδιά»: €1,00  )