Το να βρούμε την κατάλληλη απόχρωση του μέικ απ μπορεί να γίνει σπαζοκεφαλιά. Για να γλιτώσουμε λοιπόν από χρήματα και ταλαιπωρία, αλλά και για να έχουμε το σωστό, φυσικό αποτέλεσμα, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα που προέρχονται από τη διάσημη make up artist Bobbi Brown.

Διαλέγουμε την κατάλληλη φόρμουλα που μας εξυπηρετεί.

Στικ, υγρό, compact ή μους;

Βεβαιωνόμαστε ότι το μέικ απ έχει κίτρινη βάση

Κάθε επιδερμίδα έχει κίτρινους υποτόνους. Τα μέικ απ που ροζίζουν ταιριάζουν μόνο στο 1%, και είναι εκείνοι που έχουν πάλλευκη επιδερμίδα η οποία καίγεται από τον ήλιο ακόμα και υπό σκιάν. Το μέικ απ δεν πρέπει να αλλοιώνει την απόχρωση της επιδερμίδας, αλλά να της δίνει ομοιόμορφο τόνο και χροιά.

Τοποθετώντας ελάχιστη ποσότητα στον δείκτη μας κάνουμε μία κάθετη γραμμή, από το μάγουλο μέχρι το πηγούνι. Κάνουμε το ίδιο με 2-3 αποχρώσεις, βάζοντάς τις δίπλα-δίπλα για να τις συγκρίνουμε.

Αφού καταλήξουμε σε εκείνη που μοιάζει η πιο σωστή, τη δοκιμάζουμε και στο μέτωπο. Κι αυτό γιατί κάποιες έχουν διαφορετική απόχρωση στο μέτωπο και τα μάγουλα. Ετσι αν δεν «εξαφανίζεται» στο μέτωπο, επιλέγουμε μία άλλη.

Απαράβατος κανόνας:

Τσεκάρουμε πάντα την απόχρωση στο φως της μέρας, και όχι υπό τεχνητό φως, γιατί μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα μας. Το ζητούμενο; Το μέικ απ να είναι ίδιο με το δέρμα μας ώστε όταν το εφαρμόζουμε να εξαφανίζεται.

Δε δοκιμάζουμε το μέικ απ στο χέρι μας, γιατί σχεδόν πάντα το πρόσωπό μας έχει άλλο τόνο από το υπόλοιπο δέρμα μας.

Το μέικ απ σε μορφή στικ που είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάτω από τα μάτια, αντί για κονσίλερ.