ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν  «Θουκυδίδου Ιστορίαι»

-H ιστορική μετάφραση από τον Ελευθέριο Βενιζέλο την εποχή της αυτοεξορίας του στο Παρίσι.

-Το διαχρονικό, μνημειώδες έργο της αρχαιοελληνικής γραμματείας, που αποτελεί εθνική παρακαταθήκη.

-Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

 

Αυτή την εβδομάδα ο τελευταίος τόμος με τα βιβλία Ζ’ & Η’.

 

Ο Βενιζέλος, που ανέλαβε θριαμβευτικά την πρωθυπουργία της Ελλάδας το 1910, στα 46 του, επιχείρησε, τον «αστικό, ψυχικό και πνευματικό εκσυγχρονισμό της χώρας» και απέκτησε διεθνή ακτινοβολία κερδίζοντας τον θαυμασμό των υποστηρικτών του και το άσβεστο μίσος των αντιπάλων του. Οταν δέκα χρόνια αργότερα, στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου του 1920, αποδοκιμάστηκε εκλογικά με τη συντριπτική ήττα των Φιλελευθέρων, αποσύρθηκε στο Παρίσι.

Εκεί, ασχολήθηκε με τη μετάφραση του θουκυδίδειου έργου. Η μετάφραση αυτή εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1940, στο τυπογραφείο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δαπάναις της Ελενας Βενιζέλου και με την επιμέλεια του Δημ. Κακλαμάνου. Στην παρούσα έκδοση έχει αναπαραχθεί η φωτοτυπική ανατύπωση της πρώτης εκείνης έκδοσης  από το Ιδρυμα Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Βενιζέλος, σε μια ταραγμένη εποχή για τον ίδιο και για τη χώρα, αφοσιώνεται στη μετάφραση του έργου που περιγράφει έναν εφιαλτικό εμφύλιο πόλεμο και αποτυπώνει τις συνέπειες τις εθνικής διχόνοιας.

Μια ιστορική και πολύτιμη μετάφραση ενός μνημειώδους έργου της αρχαιοελληνικής γραμματείας, η αξία του οποίου παραμένει διαχρονική. Ο δε συνδυασμός Θουκυδίδη-Βενιζέλου συνιστά, εν πολλοίς, εθνική παρακαταθήκη.

 

Μαζί

Χρύσα Παραδείση: Εγκυκλοπαίδεια της ελληνικής μαγειρικής

 

-Η κουζίνα της «μαμάς» από το Α έως το Ω!

-618 απλές, πεντανόστιμες και εύκολες στην εκτέλεση, συνταγές από την κορυφαία ελληνίδα μαγείρισσα όλων των εποχών!

-Ορεκτικά, σαλάτες, σάλτσες, πίτες, κυρίως πιάτα!

 

Ακόμη, ο απαραίτητος εξοπλισμός της κουζίνας και χρήσιμες συμβουλές για όλες τις νοικοκυρές

 

Αυτή την εβδομάδα ο πρώτος τόμος: Α-Ξ

 

H Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1910 και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες ελληνίδες δημιουργούς μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών συνταγών. Ασχολήθηκε με τη μαγειρική από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και το 1987, ταξιδεύοντας σε πολυάριθμους προορισμούς, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τη συλλογή γαστρονομικού υλικού. Η μεγάλη επιτυχία του έργου της οφείλεται στη δημιουργία συνταγών που διακρίνονται για τη σαφήνεια, την απλότητα, την ευκολία στην εφαρμογή τους και βασίζονται στην υγιεινή διατροφή. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με εφημερίδες, γυναικεία περιοδικά αλλά και το ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων χωρών, στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

 

 

Ακόμη

Μαστορέματα

Αλλάξτε διάθεση, αλλάξτε το σπίτι!

Το μοναδικό περιοδικό για την ανακαίνιση του σπιτιού

Αξίζουμε τα καλύτερα, ας τα φτιάξουμε!
Ο χειμώνας πλησιάζει και τα «μαστορέματα» έρχονται, για να σας δώσουν έξυπνες και οικονομικές ιδέες για να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει πιο ζεστό και φιλόξενο.

  • 5 πρακτικές ιδέες για να διακοσμήσετε το χολ
  • Ταξιδιάρικη διακόσμηση: Στιλάτες προτάσεις με χάρτες και κοσμοπολιτικά trademarks
  • Σαγηνευτικά κεφαλάρια: Απλά υλικά, παραμυθένιο σκηνικό

Βήμα-βήμα οδηγίες για…

να φτιάξετε αντικείμενα ξεχωριστής αισθητικής από τσιμέντο

να δημιουργήσετε ριχτάρια και καλύμματα από τσόχα και παλιά χαλιά

Ολα όσα θέλατε για το σπίτι και δεν ξέρατε πού να τα βρείτε, υπάρχουν στα «μαστορέματα»!

 

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Θουκυδίδου Ιστορίαι #3»: €1,10 και «Χρύσα Παραδείση»: €0,80)