ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σε συνεργασία με την Εκδοτική Αθηνών

Ξκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι σε αρχαιολογικούς χώρους, πολιτιστικά μνημεία και μουσεία της χώρας με ξεναγούς τους σημαντικότερους αρχαιολόγους.

Αυτή την εβδομάδα

Ακρόπολη

Της αρχαιολόγου Κατερίνας Σέρβη

Ο γοητευτικός κόσμος της αρχαίας Ακρόπολης και του νέου Μουσείου της, μέσα από αναλυτικά κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Μία ιστορική διαδρομή από την προϊστορία μέχρι τους νεότερους χρόνους.

Mία μοναδική ξενάγηση σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σε ένα μουσείο-σύμβολο για τη χώρα μας.

Παρθενώνας, Προπύλαια, Ερέχθειο, Αγορά και τα εκθέματα του Μουσείου, παρουσιάζονται με τρόπο παραστατικό και κατανοητό.

Σύμβολο της ακμής της κλασικής αρχαιότητας, η Ακρόπολη της Αθήνας είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας.

Πώς όμως προέκυψαν τα θαυμαστά μνημεία του Ιερού Βράχου;

Ποια είναι, πώς χτίστηκαν, ποιες καινοτομίες εισήγαγαν;

Και ένας οδηγός για το Μουσείο της Ακρόπολης, την κιβωτό του νοήματος της κλασικής αρχαιότητας.

Το χρονικό της κατασκευής του Μουσείου.

Ποια εκθέματα και έργα τέχνης ξεχωρίζουν.

Το βιβλίο, που υπογράφει η αρχαιολόγος και συγγραφέας Κατερίνα Σέρβη, με αναλυτικά κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, έχει ως στόχο να εισάγει τον αναγνώστη στο γοητευτικό κόσμο τους αρχαίας Ακρόπολης και του νέου Μουσείου τους. Με αφετηρία μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να κατανοήσει το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο που οδήγησε στην ασύλληπτη πολιτιστική ανάπτυξη τους Αθήνας των κλασικών χρόνων και, κατά συνέπεια, στη δημιουργία των αριστουργημάτων του ιερού βράχου, τα οποία στη συνέχεια θα γνωρίσει ένα τους ένα. Ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, το Ερεχθείο κυρίως αλλά και άλλα –ελάχιστα διατηρημένα σήμερα– οικοδομήματα, η αρχιτεκτονική τους, οι καινοτομίες τους, οι ιδιαιτερότητές τους, παρουσιάζονται με τρόπο παραστατικό και κατανοητό, ενώ την εικόνα του αρχαίου ιερού

Βράχου συμπληρώνει η περιήγηση στα μνημεία και τα ιερά της νότιας κυρίως, αλλά και της βόρειας και ανατολικής κλιτύος. Στη συνέχεια παρουσιάζεται το νέο μουσείο, με πρώτο βήμα γνωριμίας το χρονικό της κατασκευής του. Ο αναγνώστης εξερευνά τις αίθουσές του, με τη βοήθεια του ολοκληρωμένου φωτογραφικού υλικού και των κειμένων, που τον καθοδηγούν μέσα στο πλήθος των μοναδικών έργων τέχνης που στεγάζονται εδώ και του υποδεικνύουν τα εκθέματα στα οποία αξίζει να σταθεί περισσότερο.

Με τη σφραγίδα της Εκδοτικής Αθηνών.

Μαζί

Down Town

-Γιάννης Κουκουράκης: Ο δημοφιλής ηθοποιός, αποκαλύπτεται!

-Δώρα Αναγνωστοπούλου: Μας διηγείται «Mega Stories», στην καινούργια της εκπομπή.

-Μυρτώ Κοντοβά: Μιλάει για τη νέα της σειρά στο MEGA, «Σχεδόν ενήλικες»!

-Συνέντευξη Κώστα Σπυρόπουλου.

-61 χρόνια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Τα δικά μας Oscar και η ιστορία τους.

-Τα σκάνδαλα των πρώτων κυριών στον Λευκό Οίκο: Εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ρίχνουμε μια ματιά από την κλειδαρότρυπα του Λευκού Οίκου  στα στραβοπατήματα των πρώτων κυριών.

-Τα καλύτερα ethnic εστιατόρια της Αθήνας: Από το Μεξικό στην Ταϊλάνδη και από την Περσία στο Μαρόκο, ταξιδεύουμε γευστικά στις κουζίνες του κόσμου.

-Health Report: Αφιέρωμα Υγεία: Ολες οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα για το εμβόλιο κατά της πανδημίας του COVID-19, αλλά και στην αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων Υγείας που μας απασχολούν.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Ακρόπολη»: €1,30)