Για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πολιτικές δολοφονίες που συγκλόνισαν τον κόσμο.

Δολοφονίες που άλλαξαν την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας.

Από τον Ιούλιο Καίσαρα μέχρι τον Φερδινάνδο της Αυστροουγγαρίας και από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Κένεντι, μέχρι τον Αλντο Μόρο.

Τεκμηριωμένα στοιχεία, από έγκριτους μελετητές, ζωντανεύουν εγκλήματα, που έγιναν με στόχο την κατάκτηση της εξουσίας.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Αυτή την εβδομάδα

«Ιούλιος Καίσαρας»

Ποιοι και πώς συνωμότησαν και οργάνωσαν τη δολοφονία του πολιτικού και στρατηγού που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν και το παρασκήνιο των εσωτερικών συγκρούσεων της αριστοκρατικής ελίτ για την εξουσία.

Οι πολιτικές δολοφονίες υπήρξαν, ιδίως στο παρελθόν, ένας από τους πιο συνήθεις τρόπους κατάκτησης της εξουσίας. Είναι τα εγκλήματα που τελικά άλλαξαν τον ρου της ιστορίας.

Οσο και αν κάθε μία δολοφονία διαφέρει από άλλες ως προς το ιδεολογικό της στίγμα, τις μεθόδους, τις ειδικές συνθήκες και τις επιπτώσεις τους, όλες τους έχουν κοινό παρονομαστή. Την απαράλλακτη σκοτεινή γοητεία που ασκεί η ισχύς στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Το Βήμα προσφέρει στους αναγνώστες του, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια μοναδική σειρά με τις σημαντικότερες πολιτικές δολοφονίες όλων των εποχών και την επίδρασή τους.

Ερευνες σε βάθος και στοιχεία ζωντανεύουν τα εγκλήματα που συντάραξαν χώρες και εποχές και προκάλεσαν συχνά τεκτονικές επιπτώσεις. Αυτά καταγράφονται και αναλύονται εδώ με τον πιο άρτιο, πολυδιάστατο και έγκυρο τρόπο. Ο αναγνώστης των συναρπαστικών αυτών βιβλίων βλέπει να ξετυλίγονται στις σελίδες τους στιγμή προς στιγμή οι πιο σκοτεινές περιπέτειες από τις οποίες πέρασαν ολόκληρα έθνη. Και όχι μόνον έθνη. Κάποιες από αυτές τις δολοφονίες πυροδότησαν έως και μεγάλους, πρωτοφανείς πολέμους. Οπως έγινε με τον Αρχιδούκα της Αυστρίας Φραγκίσκο Φερδινάνδο των Αψβούργων, που η εκτέλεσή του το 1914 στο Σαράγεβο οδήγησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ιούλιος Καίσαρας

Στις 15 Μαρτίου του 44 π.Χ. ο Ιούλιος Καίσαρας πέφτει νεκρός από 23 μαχαιριές στη συνέλευση της Συγκλήτου, σε μια δολοφονία που άλλαξε τη ροή της ιστορίας.

Εχοντας αποτελέσει αντικείμενο μελέτης στις στρατιωτικές σχολές κάθε περιόδου, απέχθειας ως πρότυπο τυράννου, εκθειασμού ως υπόδειγμα κυβερνήτη, επαίνων για την επιείκειά του και αποδοκιμασίας λόγω της μεγαλομανίας του, ο Καίσαρας ανά τους αιώνες όσο έχει μισηθεί, τόσο έχει αγαπηθεί. Από τον ίδιο προέρχεται η έννοια του «καισαρισμού» και από τη δολοφονία του αυτή της «καισαροκτονίας». Ο κόσμος είναι διχασμένος ανάμεσα στους υποστηρικτές του σκοπού του, που τον έβλεπαν ως πεφωτισμένο δικτάτορα, με τον οποίο είχε συμπαραταχθεί ο λαός, και σε όσους αντιθέτως ύμνησαν την πράξη των δολοφόνων του ως θαρραλέα και ύστατη διεκδίκηση της δημοκρατικής ελευθερίας. Ομως η αλήθεια είναι πιο περίπλοκη. Ουδείς είναι αθώος. Το πραγματικό θύμα είναι πάντα ο λαός, όπως και το ιδανικό της ελευθερίας, που παραμένει χαμένο και ανέφικτο.

«ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ»

ΑΣΙΝΙΟΣ ΠΟΛΛΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΙΚΕΡΩΝΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Μαζί

«Κάντε το χωρίς δεύτερη σκέψη»

Πώς να γίνετε αυτό που θα θέλατε να είστε

Ενα εγχειρίδιο αυτοβοήθειας με ασκήσεις, συμβουλές και τεχνικές για να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό και να ξεπεράσετε φόβους και ανασφάλειες.

Χρήσιμες και πρακτικές προτάσεις για να ξεπεράσετε φόβους και ανασφάλειες. Μάθετε πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε κάθε πλευρά του εαυτού σας, για να ζήσετε με ενθουσιασμό κάθε στιγμή της ζωής σας. Η πολυγραφότατη Λύντα Φιλντ σας προσφέρει αυθεντικές ασκήσεις, πρακτικές συμβουλές και τεχνικές, σχεδιασμένες για τις δικές σας ξεχωριστές ανάγκες.

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Ιούλιος Καίσαρ»: €1,55 και «Κάντε το χωρίς δεύτερη σκέψη»: €0,70  )