Οι Ηρωες της Ελληνικής Επανάστασης και ο βίος τους. Ποιοι ήταν πραγματικά;

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και της δράσης των εμβληματικών προσωπικοτήτων του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Κυκλοφορούν στα περίπτερα και τα δύο μαζί €5,90

  • Πρωτογενές ερευνητικό υλικό
  • Χρονολόγιο
  • Χάρτες και ξεχωριστό τμήμα τεκμηρίων
  • Πλούσια εικονογράφηση

Γεώργιος Καραϊσκάκης

Ο αθυρόστομος γιος της καλογριάς, που έγινε αρχιστράτηγος των Ελλήνων.

Από το Μαυρομάτι των Αγράφων έως τη Μάχη τη Φαλήρου.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Ο «κλέφτης» που έγινε στρατιωτικός ηγέτης του Αγώνα.

Από την Αλωση της Τριπολιτσάς και τη συντριβή του Δράμαλη στα Δερβενάκια, ως τις φυλακές του Ναυπλίου και τη θανατική καταδίκη.

Οι Ηρωες της Ελληνικής Επανάστασης μας συστήνονται

Στην αντίστροφη μέτρηση προς τον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, ΤΑ ΝΕΑ συστήνουν εκ νέου τους αγωνιστές και ήρωες μέσα από πρωτογενές ερευνητικό υλικό, χρονολόγιο, χάρτες και ξεχωριστό τμήμα τεκμηρίων. Πρόκειται για τις ηγετικές μορφές, η δράση και η ζωή των οποίων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Επανάστασης του 1821 και, παράλληλα, ανήκουν στην ιδρυτική στιγμή που οδήγησε στο νεότερο ελληνικό κράτος.

Με την εγκυρότητα γνωστών ιστορικών και ειδικών ο αναγνώστης «επιστρέφει» στην κρίσιμη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, που εν μέρει παραμένει άγνωστη ακόμη και σήμερα. Παρακολουθεί το αφήγημα για τη ζωή των μεγάλων «πρωταγωνιστών», όπως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, αλλά και τη συμβολή τους στην Επανάσταση. Ταυτόχρονα πληροφορείται για την εποχή τους και την πρόσληψη της δράσης τους από τη μεταγενέστερη ιστοριογραφία και επιστημονική κοινότητα.

Την επιμέλεια της σειράς, άλλωστε, υπογράφει ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ομότιμος διευθυντής ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο οποίος μαζί με τον Πασχάλη Κιτρομηλίδη, ομότιμο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελούν σήμερα τους «θεματοφύλακες» της ιστοριογραφικής τεκμηρίωσης και έρευνας για τη σημαντική εκείνη περίοδο.