Από την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και κάθε μήνα στο Βήμα της Κυριακής έρχεται το νούμερο 1 περιοδικό στον κόσμο με τη μεγαλύτερη επίδραση στον χώρο της ιστοριογραφίας.

Tα πιο γνωστά κεφάλαια της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας ζωντανεύουν μέσα από τεκμηριωμένα, συναρπαστικά και εκλαϊκευμένα άρθρα κορυφαίων ιστορικών και δημοσιογράφων.

Το περιοδικό που φωτίζει το παρελθόν

και μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον σύγχρονο κόσμο.

Ιστορία για όλους

Το έγκριτο περιοδικό BBC History έρχεται για να µας µάθει πολλά.

«Η τελευταία αντίσταση της Σπάρτης», «Πώς να οικοδοµήσετε µία δηµοκρατία», «Μία αναπάντεχη χριστουγεννιάτικη ιστορία», «Ο λοιµός της Αθήνας κατά τον Θουκυδίδη», «Στέλνοντας την ιστορία στο πεδίο της µάχης», «Ο πόλεµος που βύθισε την Ευρώπη στο σκοτάδι», «Η µικρή εποχή των παγετώνων», «Ερρίκος ο 2ος: Ο µουσουλµάνος µονάρχης;», «Η τραγωδία του Μάτερνχορν», «Το φάντασµα των συνωµοσιών», «Το παρασκήνιο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου».

Το χορταστικό και πολυσυλλεκτικό πρώτο τεύχος του BBC History, του περιοδικού θα φιλοξενείται στο Βήµα της Κυριακής, από την 6η Δεκεµβρίου και την πρώτη Κυριακή κάθε µήνα. Mας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χωροχρόνο. Aπό την Αρχαία Ελλάδα έως τη Μεσσαιωνική Αγγλία και από τα χιονισµένα ιταλοελβετικά σύνορα στην Πελοπόννησο του ’21, µε τρόπο εύληπτο, ζωντανό, διαφωτιστικό, ευανάγνωστο και – το σηµαντικότερο – αξιόπιστο. Με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, µοντέρνο σχεδιασµό και εντυπωσιακό layout που διατηρεί το ενδιαφέρον µέχρι την τελευταία σελίδα.

Με το κύρος του BBC

Οπως φανερώνει ο τίτλος του, το επιδραστικό περιοδικό που τον περασµένο Μάιο συµπλήρωσε 20 χρόνια επιτυχηµένης κυκλοφορίας στη αγορά του Ηνωµένου Βασιλείου. Και όχι µόνο, καθώς έχει κυκλοφορήσει µεταξύ άλλων και σε Ισπανία και Ουγγαρία. Συνδέεται άρρηκτα µε τον έγκυρο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα BBC, µια παγκόσµια κιβωτό γνώσης και πληροφορίας. Αδιάψευστος µάρτυρας των κορυφαίων ιστορικών γεγονότων του τελευταίου αιώνα, µε παρουσία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Με σχεδόν 100.000 αφοσιωµένους φιλοµαθείς αναγνώστες σε µηνιαία βάση και σταθερά ανοδική κυκλοφορία, το BBC History Magazine αναδεικνύεται σταθερά στο Νο 1 σε πωλήσεις έντυπο του είδους του στη Γηραιά Αλβιώνα. Αυτό κυρίως γιατί έχει επενδύσει συνειδητά στις πιο «βαριές υπογραφές» στον χώρο της διεθνούς ιστοριογραφίας.

Ενδεικτική της ευρείας απήχησης του BBC History Magazine είναι η αίσθηση που προκαλεί κατά καιρούς στη δηµόσια σφαίρα µε την ελκυστική θεµατολογία του. Ωστόσο σε καµία περίπτωση δεν µένει στα παλιά και σε κάθε περίπτωση δίνει τροφή για σκέψη, συζήτηση, αναζήτηση και εµβάθυνση. Χαρακτηριστικό παράδειγµα τα αφιερώµατα στους «10 χειρότερους Βρετανούς της Ιστορίας» ή στους «Καλύτερους πρωθυπουργούς» που συζητήθηκαν διεθνώς.

H ναυαρχίδα των ιστορικών περιοδικών παρουσιάζει τεκµηριωµένα τα πιο γνωστά, ένδοξα ή ζοφερά κεφάλαια της Ιστορίας. Παράλληλα φωτίζει αθέατες πτυχές του παρελθόντος. Από την αρχαία Eλλάδα, Αίγυπτο και Ρώµη µέχρι τον Οίκο των Τυδώρ, τη βικτωριανή περίοδο και τους δύο Παγκοσµίους Πολέµους, αλλά και εν εξελίξει γεγονότα , όπως το Brexit, το Black Lives Matter και η πανδηµία της COVID-19.

Στόχος η καλύτερη γνωριµία µε το χθες που θα µας εφοδιάσει µε τα απαραίτητα για να κατανοήσουµε τους µηχανισµούς που κινούν τον σύγχρονο κόσµο.

Οι συνεργάτες του BBC History Magazine

Η µακρά λίστα συνεργατών του περιοδικού περιλαµβάνει λαµπρούς πανεπιστηµιακούς ιστορικούς και εξειδικευµένους αρθρογράφους και αναλυτές. Oπως οι Αντονι Μπίβορ, Λούσι Γουόρσλεϊ, Μέρι Μπίαρντ, Μαξ Χέιστινγκς, Νταν Τζόουνς, Σουζάνα Λίπσκοµπ, Tοµ Χόλαντ, Τρέισι Μπόρµαν. Συµβουλευτικό ρόλο κατέχουν παγκόσµιας εµβέλειας ακαδηµαϊκοί. Mεταξύ άλλων ο Σάιµον Σάµα, ο Ρίτσαρντ Εβανς και ο Ιαν Κέρσοου. Κάθε τεύχος θα παρουσιάζει άρθρα δύο εκ των πλέον διακεκριµένων συνεργατών του BBC, του Μάικλ Γουντ και του Ντέιβιντ Ολουσόγκα.

Αν και η εφετινή συγκυρία ήρθε να µας δυσκολέψει, ας επικεντρώσουµε στα όποια θετικά της κατάστασης. Οπως για παράδειγμα, η ευκαιρία για περισσότερο διάβασµα, διεύρυνση οριζόντων και εµπλουτισµό γνώσεων. Η βουτιά σε άλλες εποχές λειτουργεί άλλωστε ως ο ιδανικός τρόπος διαφυγής. Καθίστε λοιπόν ζεστά και αναπαυτικά και υποδεχθείτε τον χειµώνα µε την καλύτερη παρέα.

Από την Κυριακή, η ιστορία γράφεται στο ΒΗΜΑ.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Αλντο Μόρο»: €0,50)