Προκειμένου να έχετε υγιές και λαμπερό δέρμα πρέπει να προσαρμόσετε τη skincare ρουτίνα σας στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Διαφορετικά, όσα ακριβά προϊόντα κι αν χρησιμοποιήσετε, δεν πρόκειται να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν όταν αγγίζετε τα μάγουλά σας, τα νιώθετε ζεστά, αν νιώθετε το δέρμα σας να παίρνει φωτιά και να κοκκινίζει ορισμένες φορές, αν το να δοκιμάσετε ένα καινούργιο προϊόν απευθείας στο πρόσωπο σάς ακούγεται επικίνδυνο, τότε έχετε ευαίθητο δέρμα. Ορίστε όσα πρέπει να έχετε κατά νου ώστε να το περιποιηθείτε σωστά.

*Μην παραμελείτε την ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη και για το ευαίσθητο δέρμα, αφού προστατεύει τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας και αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.

*Κάντε τεστ προτού εφαρμόσετε νέα προϊόντα

Προτού εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας ένα προϊόν που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ξανά, θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ. Πρώτα πρέπει να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα από το νέο προϊόν σε ένα άλλο σημείο του δέρματος (για παράδειγμα στο χέρι σας) και να περιμένετε 24 ώρες ώστε να διαπιστώσετε αν υπάρχει κάποια ανεπιθύμητη αντίδραση.

*Αποφύγετε τα προϊόντα με έντονο άρωμα

Τα αρώματα και τα συντηρητικά αποτελούν τις δύο πιο κοινές αιτίες ερεθισμών, οπότε φροντίστε να αποφεύγετε τα προϊόντα που τα περιέχουν.

*Κρατήστε τη ρουτίνα περιποίησής σας απλή

Όσο πιο πολλά συστατικά έχει μια φόρμουλα τόσο πιο πιθανό είναι να σας προκαλέσει κάποια αντίδραση. Γι΄αυτό διαβάστε προσεκτικά τη συσκευασία των καλλυντικών και προτιμήστε αυτά με απλές συνθέσεις που περιέχουν έως δέκα συστατικά. Επίσης, μην επιβαρύνετε την ευαίσθητη επιδερμίδα σας με πολλές και διαφορετικές συνθέσεις. Ένα καθαριστικό με ουδέτερο pH, μια ενυδατική κρέμα και ένα καλό αντηλιακό είναι τα βασικά προϊόντα που χρειάζεστε.

*Προστατεύστε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο

Το ευαίσθητο δέρμα έχει την τάση να αντιδράει στον ήλιο, γι’ αυτό ειδικά εσείς είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30+ όλον τον χρόνο.

*Αναζητήστε τα συστατικά που σας ταιριάζουν

Κάθε δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες και κατ’ επέκταση χρειάζεται διαφορετικά συστατικά για την περιποίησή του. Το γαλακτικό οξύ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αποτρέπει τις δυσχρωμίες, χωρίς να ερεθίζει. Ανήκει στην οικογένεια των άλφα υδροξυοξέων (ΑΗΑ) και αποτελεί ένα μεγάλο και ήπιο μόριο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Το γαλακτικό οξύ συνενώνεται με το ανώτερο επίπεδο της επιδερμίδας χωρίς να διεισδύει βαθιά και δημιουργεί κεραμίδια, τα ελαιώδη μόρια που παίζουν βασικό ρόλο στη συγκράτηση της μέγιστης ενυδάτωσης στο δέρμα. Βέβαια, παρά το γεγονός ότι το γαλακτικό οξύ είναι ένα από τα πιο ήπια οξέα, η κατάχρησή του ή η χρήση ενός προϊόντος με υψηλή συγκέντρωση σε αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος. Αναζητήστε, λοιπόν, ένα προϊον με συγκέντρωση 10% ή λιγότερο.