Προκειμένου να έχετε υγιές και λαμπερό δέρμα δεν αρκεί να ακολουθείτε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης. Πρέπει επίσης να λαμβάνετε υπόψιν σας τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Αν έχετε λοιπόν λιπαρό δέρμα, ενσωματώστε στη skincare ρουτίνα σας τα παρακάτω tips.

Skincare tips για το λιπαρό δέρμα

*Χρησιμοποιήστε το σωστό καθαριστικό

Ακόμη κι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε «σκληρά» καθαριστικά, καθώς απομακρύνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας και την αφήνουν ξηρή. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα αναγκάζετε το δέρμα σας να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Επιλέξτε, λοιπόν, ένα απαλό καθαριστικό που ρυθμίζει τη λιπαρότητα χωρίς να αφυδατώνει το δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό με άργιλο ή ενεργό άνθρακα, ενώ αν το δέρμα σας έχει τάση για σπυράκια, ένα με σαλικυλικό οξύ, ώστε να καθαρίσετε σε βάθος τους πόρους και να απομακρύνετε την περιττή λιπαρότητα.

*Μην ξεχνάτε την απολέπιση

Η απολέπιση περιορίζει τις γυαλάδες, ενισχύει τη φυσική ικανότητα του δέρματος να αναγεννάται και είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Έτσι, τα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζετε στη συνέχεια μπορούν να διεισδύσουν καλύτερα και πιο βαθιά. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, καλό είναι να κάνετε απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα με ένα απαλό peeling που απομακρύνει αποτελεσματικά τους ρύπους και την περιττή λιπαρότητα χωρίς να αφυδατώνει.

*Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας

Ακόμη και το λιπαρό, με τάση για ακμή δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση, αφού αν παραλείψετε την ενυδατική σας, το δέρμα σας μπορεί να αφυδατωθεί και να καταλήξει να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει σε αυξημένη ακμή. Επομένως, θα χρειαστείτε μία ενυδατική, αλλά όχι μία οποιαδήποτε ενυδατική. Προτιμήστε μια λεπτόρρευστη σύνθεση που δεν φράζει τους πόρους, όπως εκείνες που είναι σε μορφή τζελ με βάση το νερό.

*Μη διστάζετε να χρησιμοποιήσετε λάδι προσώπου

Το κατάλληλο λάδι όχι μόνο μπορεί να απομακρύνει την περιττή λιπαρότητα, αλλά και να ισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος της επιδερμίδας σας, κάνοντάς το λιγότερο λιπαρό. Το λάδι argan και το jojoba έχουν σύνθεση παρόμοια με το σμήγμα του δέρματος και έτσι ξεγελούν το δέρμα ώστε να μην εκκρίνει υπερβολικό λάδι.