Οι Ηρωες της Ελληνικής Επανάστασης

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και της δράσης των εμβληματικών προσωπικοτήτων του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Κυκλοφορούν στα περίπτερα και τα δύο μαζί €5,90

  • Πρωτογενές ερευνητικό υλικό
  • Χρονολόγιο
  • Χάρτες και ξεχωριστό τμήμα τεκμηρίων
  • Πλούσια εικονογράφηση

Ιωάννης Καποδίστριας

H άγνωστη ζωή και η δράση του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Η σχέση του με τη Μόσχα, ο ρόλος του στην προετοιμασία της Επανάστασης, η διακυβέρνηση και ποιες ήταν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στη δολοφονία του.

Ανδρέας Μιαούλης

H ζωή και η ηρωική δράση του αρχηγού του ελληνικού στόλου που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στα γεγονότα της επανάστασης του 1821.

Στην αντίστροφη μέτρηση προς τον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, ΤΑ ΝΕΑ συστήνουν εκ νέου τους αγωνιστές μέσα από πρωτογενές ερευνητικό υλικό, χρονολόγιο, χάρτες και ξεχωριστό τμήμα τεκμηρίων. Πρόκειται για τις ηγετικές μορφές, η δράση και η ζωή των οποίων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Επανάστασης του 1821. Παράλληλα, ανήκουν στην ιδρυτική στιγμή που οδήγησε στο νεότερο ελληνικό κράτος.

Με την εγκυρότητα γνωστών ιστορικών και ειδικών ο αναγνώστης «επιστρέφει» στην κρίσιμη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, που εν μέρει παραμένει άγνωστη ακόμη και σήμερα. Παρακολουθεί το αφήγημα για τη ζωή των μεγάλων «πρωταγωνιστών», όπως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, αλλά και τη συμβολή τους στην Επανάσταση. Ταυτόχρονα πληροφορείται για την εποχή τους και την πρόσληψη της δράσης τους από τη μεταγενέστερη ιστοριογραφία και επιστημονική κοινότητα.

Την επιμέλεια της σειράς υπογράφει ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ομότιμος διευθυντής ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Μαζί με τον Πασχάλη Κιτρομηλίδη, ομότιμο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελούν σήμερα τους «θεματοφύλακες» της ιστοριογραφικής τεκμηρίωσης και έρευνας για τη σημαντική εκείνη περίοδο.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «IΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ , ΤΟΜΟΣ Α΄»: €0,60 )