Η ηθοποιός μάς αποκαλύπτει τα κοινά χαρακτηριστικά της με την ηρωίδα που υποδύεται στη σειρά, μοιράζεται μαζί μας τα όνειρά της και αποκαλύπτει πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο της.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με το MEGA και τον σκηνοθέτη της «Εξαψης», Βασίλη Τσεμελέγκο;

«Με τον Βασίλη Τσελεμέγκο συνεργαστήκαμε άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Είναι ένας αξιόλογος σκηνοθέτης, μα πάνω από όλα άνθρωπος, που εκτιμώ και σέβομαι. Είναι μεγάλη μου χαρά που ξανασυναντηθήκαμε και συνεργαζόμαστε στην “Εξαψη”, σε μία σειρά στην οποία υπογράφει ο ίδιος τη σκηνοθεσία και το σενάριο η Τίνα Καμπίτση. Νιώθω μεγάλη ασφάλεια για αυτή τη συνεργασία. Πέρασα από κάστινγκ, αφού ο κάθε ρόλος είναι διαφορετικός και έχει άλλες απαιτήσεις, και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Είναι μία σειρά στην οποία περνάμε πολύ όμορφα, με αξιόλογους ηθοποιούς και συντελεστές. Το προσπαθούμε πολύ καθημερινά και χαιρόμαστε που ο κόσμος την έχει αγκαλιάσει».

Εχεις κοινά στοιχεία με την ηρωίδα που υποδύεσαι, την Κλαίρη;

«Η Κλαίρη είναι μια κοπέλα που βίωσε δύσκολα παιδικά χρόνια. Δεν ξέρει πώς είναι να είσαι ασφαλής, ανέμελος και γαλήνιος. Προσπαθεί όμως να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Εγώ από την άλλη είχα μία πολύ όμορφη παιδική ηλικία, με χρώματα, χαμόγελα και πολλές αναμνήσεις που ακόμα και σήμερα κουβαλάω μαζί μου. Θεωρώ ότι το κοινό μας στοιχείο είναι το «θάρρος χωρίς να γίνεται θράσος». Αυτή η εσωτερική δύναμη που δεν μας αφήνει να το βάλουμε κάτω ό,τι και αν μας συμβεί. Που από τα δύσκολά παίρνουμε δύναμη και όταν πέφτουμε βρίσκουμε το κουράγιο να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

MΠΛOYZA Molly Bracken, 2803 Loft – TZIN ΠANTEΛONI Lacoste – MΠOTAKIA Envie shoes

Τι είναι αυτό που σε εντυπωσίασε περισσότερο στο σενάριο;

«Με συνεπήρε η μαγική ικανότητα κάποιων ανθρώπων, όπως της Τίνας Καμπίτση, που μέσα από τον γραπτό λόγο καταφέρνουν να δημιουργούν ολοζώντανες εικόνες. Διαβάζοντάς το κατάλαβα γρήγορα ότι ήθελα να είμαι κομμάτι αυτής της σειράς, να “ζήσω” τη ζωή της Κλαίρης και να δω την εξέλιξή της».

 Πώς θα εξελιχθεί ο ρόλος στο μέλλον;

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι η Κλαίρη πολύ σύντομα θα πάρει τη ζωή στα χέρια της. Αυτό βέβαια θα φέρει περισσότερες ευθύνες και προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Ομως, είναι απαραίτητη διαδικασία για την προσωπική της εξέλιξη, να ζυγίσει δηλαδή τη ζωή της και να αποφασίσει τι είναι πραγματικά καλύτερο για εκείνη».

Μπορείς να μας αποκαλύψεις μερικά πράγματα για το σενάριο;

«Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι οι εξελίξεις και οι εκπλήξεις θα είναι συγκλονιστικές, αλλά όχι πάντα ευχάριστες. Θα υπάρξουν ανατροπές και ίσως χρειαστεί οι δρόμοι κάποιων ανθρώπων να χωρίσουν. Η συνέχεια επί της οθόνης».

Ενας τόσο δυνατός έρωτας σαν της Κλαίρης και του Αλέξανδρου, μπορεί να μείνει κρυφός;

«Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον…».

Ο έρωτας μπορεί να είναι και καταστροφικός;

«Οταν ο έρωτας είναι τόσο δυνατός που γίνεται μη διαχειρίσιμος, τα πάντα μπορεί να συμβούν. Ποτέ δεν ξέρεις κάτι τόσο έντονο πού θα σε οδηγήσει και τι επιλογές θα ακολουθήσεις».

Βλέπουμε την Κλαίρη αρκετά δεμένη με τις ρίζες της. Ποια είναι η δική σου σχέση με το παρελθόν;

«Προέρχομαι από μια οικογένεια με πολλά ιδανικά που κατάφερε να τα μεταδώσει και σε εμένα. Πορεύομαι με αυτά και με τις ανέμελες αναμνήσεις που έχω από την παιδική μου ηλικία. Οι γονείς μου μού έδωσαν τα πάντα, έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί τους και είμαι πολύ τυχερή. Νιώθω ευγνώμων για τη στήριξή τους στη μέχρι τώρα πορεία μου και ξέρω ότι θα είναι πάντα δίπλα μου, συνοδοιπόροι, σε κάθε μου βήμα».

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Αθήνα, τι αγαπάς και τι δεν αντέχεις στην πόλη;

«Την αγαπώ την Αθήνα. Με τα όμορφα και τα άσχημα σημεία της. Μένω λίγο πιο μακριά, όμως πάντα γυρίζω στο κέντρο και απολαμβάνω όλα όσα μου λείπουν. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω τις ομορφιές της πόλης μου».

ZAKETA KAI ΠANTEΛONI Mango – ΠOYKAMIΣO KAI ΠAΠOYTΣIA Zara – ZΩNH Individual art leather

Πώς πήρες την απόφαση να πας σε καλλιτεχνικό σχολείο;

«Πήγα σε μουσικό σχολείο, και αυτό ήταν μία απόφαση των γονιών μου. Στην αρχή δεν ήθελα για να μην αποχωριστώ τους φίλους μου, αλλά τελικά ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω. Από μικρή είχα μία κλίση στα καλλιτεχνικά και στη μουσική».

Η οικογένειά σου είχε σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο;

«Η μητέρα μου είναι διακοσμήτρια και ο μπαμπάς μου παίζει κιθάρα ερασιτεχνικά. Από το σπίτι μας δεν έλειπε ποτέ η μουσική, καθώς επίσης θυμάμαι και τους δύο μου γονείς να ζωγραφίζουν. Εχουν ταλέντο. Σίγουρα αυτά τα ερεθίσματα έχουν παίξει τον ρόλο τους στην πορεία μου».

Από τις σπουδές για νηπιαγωγός, στην υποκριτική. Πώς έκανες αυτή τη μετάβαση;

«Πάντα ήξερα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Ωστόσο, επειδή αγαπώ τα παιδιά και με την παρότρυνση των γονιών μου, ξεκίνησα τις σπουδές μου ως νηπιαγωγού. Παράλληλα, έπαιζα και σε παιδικό θέατρο καθώς δεν ήθελα να αποχωριστώ τη μεγάλη μου αγάπη, την υποκριτική».

Πώς βιώνεις αυτή την περίοδο με τους περιορισμούς εξαιτίας του κοροναϊού;

«Πονάει η ψύχη μου με όλα όσα βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου. Είναι σίγουρα κάτι που μας έχει πιέσει όλους ανεξαιρέτως, με διαφορετικό τρόπο τον καθένα, έχουμε στερηθεί την ελευθερία μας. Εχει διαρκέσει περισσότερο από όσο θα περιμέναμε, για αυτό και έχουμε ταλαιπωρηθεί. Είμαστε όλοι στην αναμονή για να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας».

 Τι είναι αυτό που στερείσαι πιο πολύ λόγω της κατάστασης;

«Την ελευθερία μας. Το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε όσα σχεδιάζουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να αγκαλιαστούμε και να μοιραστούμε στιγμές».

Οταν έχεις ελεύθερο χρόνο με τι ασχολείσαι;

«Περπατάω στη φύση, μου αρέσουν πολύ οι εκδρομές και ειδικά οι αποδράσεις στα βουνά. Οταν μπορώ κάνω σκι. Συναντάω τις φίλες μου, βλέπουμε ταινίες στο σπίτι και κάνουμε γλυκές ατασθαλίες».

Γυμνάζεσαι;

«Οχι ιδιαίτερα. Κατά διαστήματα».

Ποιο είδος προτιμάς και γιατί;

«Την αερόβια άσκηση. Μου αρέσει η επαφή με τη φύση, νιώθω ελεύθερη και ανέμελη».

ΓIΛEKO The Line Project – KAZAKA Zara – TZIN ΠANTEΛONI Miss Sixty, 2803 Loft – MΠOTAKIA Envie shoes

Μαγειρεύεις εσύ ή φροντίζει κάποιος άλλος για εσένα;

«Συνήθως φροντίζει κάποιος άλλος, διότι με τα γυρίσματα δεν προλαβαίνω. Μου αρέσει όμως η μαγειρική. Οταν έχω χρόνο, μπαίνω στην κουζίνα και πειραματίζομαι».

Ποια μυστικά ομορφιάς ακολουθείς;

«Ενυδατική κρέμα ημέρας, και προσπαθώ να κοιμάμαι σίγουρα 8 ώρες».

Εχεις κάποια ρουτίνα ομορφιάς που δεν παραλείπεις ποτέ;

«Πίνω πολύ νερό. Ενυδατώνει τον οργανισμό».

Εκτός από την υποκριτική, με ποιους άλλους τρόπους εκφράζεσαι;

«Με τη μουσική και τον χορό. Μου αρέσει να ακούω μουσική και να χορεύω ακόμα και μόνη μου μέσα στο σπίτι».

Πώς αισθάνθηκες με τις καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου;

«Χάρηκα που πήραν την απόφαση αυτές οι γυναίκες να μιλήσουν. Τις θαυμάζω και τις επικροτώ. Είναι πολύ σημαντικό να μιλάς και τέτοια περιστατικά να καταδικάζονται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβόμαστε την κοινή γνώμη και να θυσιάζουμε την αξιοπρέπειά μας για αυτήν. Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή, ούτε νόρμες για να αποκαλύψεις κάτι τέτοιο. Η κατάλληλη στιγμή είναι όταν αισθανθείς πως πρέπει να μιλήσεις».

Σου έχει συμβεί ποτέ ανάλογο περιστατικό;

«Ευτυχώς όχι. Δεν έχω έρθει ποτέ σε τέτοια δυσάρεστη θέση. Ωστόσο, έχω ακούσει περιστατικά στον χώρο που με προβλημάτισαν και έχω τα μάτια μου ανοιχτά».

Πώς θα αντιδρούσες σε μια τέτοια επίθεση;

«Δεν ξέρω. Δυστυχώς, δεν μπορείς να προβλέψεις πώς θα αντιδράσεις σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή. Νομίζω ότι τέτοια περιστατικά υπάρχουν σε όλους τους κλάδους και σε όλα τα επαγγέλματα. Σε αυτόν τον χώρο μπήκα γιατί ήταν το όνειρό μου. Αν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έφευγα τρέχοντας».

Από πού αντλείς δύναμη και αισιοδοξία;

«Από τους γονείς μου. Είναι οι άνθρωποι που μου δίνουν δύναμη και με εμψυχώνουν σε όλα».

Ποια είναι τα όνειρά σου για το 2021 και για το μέλλον γενικότερα;

«Να είμαστε υγιείς. Να αρχίσουν τα χαμόγελα. Εύχομαι στο μέλλον να υπάρχει περισσότερη αλήθεια στον κόσμο».

Φωτογραφίες: Studio Vrettos

Styling: Ηρώ Τσούρτου

Make up: Ελσα Πεσκώστα