Ισως να μην το αντιλαμβανόμαστε, όμως κάθε μέρα χάνουμε περίπου 50-100 τρίχες, που αντικαθίστανται από νέες. Ωστόσο, με την αλλαγή των εποχών και κυρίως το φθινόπωρο και την άνοιξη, το φαινόμενο οξύνεται. Η προσπάθεια του οργανισμού να προσαρμοστεί στην αλλαγή του καιρού,  ενδεχομένως να επηρεάσει τη συνολική υγεία των μαλλιών. Συνήθως η εποχιακή τριχόπτωση διαρκεί 4-6 εβδομάδες και είναι απολύτως φυσιολογική. Ωστόσο, εμείς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα ώστε να δημιουργήσουμε ένα άριστο περιβάλλον για την ανάπτυξη πιο δυνατών και λαμπερών μαλλιών. Πώς; Με απλά αλλά θαυματουργά φυσικά υλικά.

Εποχιακή τριχόπτωση: Πώς θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο

Προσφέρουμε στο τριχωτό υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι ρίζες προκειμένου να αναπτύξουν γερά, υγιή μαλλιά. Σύμμαχοί μας σε αυτό είναι ωφέλιμα φυτικά εκχυλίσματα που βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα καταστήματα με είδη βιολογικών τροφών. Πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα, τα συγκεκριμένα υλικά μαζί με το κατάλληλο μασάζ  διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού. Ετσι επιτυγχάνεται η καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων. Αρα και η μέγιστη δυνατή θρέψη της τρίχας.

Η σπιτική συνταγή για την τόνωση του τριχωτού

Τα υλικά μας

* 1 κ.σ. έλαιο χοχόμπα

*1 κ.σ. έλαιο καστορέλαιο

* 1 κ.σ. έλαιο έλαιο καρύδας

Η εκτέλεση

Αναμειγνύουμε από μία κουταλιά της σούπας έλαιο χοχόμπα, καστορέλαιο και έλαιο καρύδας. Το χοχόμπα ενυδατώνει και προστατεύει την τρίχα, το καστορέλαιο χαρίζει λάμψη και όγκο ενώ το έλαιο καρύδας θρέφει και είναι αντιβακτηριδιακό, ιδανικό για την εξυγίανση του τριχωτού.

Η εφαρμογή

Απλώνουμε στις ρίζες και το τριχωτό το δυναμωτικό αυτό κοκτέιλ και κάνουμε ήπιο μασάζ με τις άκρες των δακτύλων. Ετσι θα ενεργοποιήσουμε την κυκλοφορία του αίματος. Παράλληλα βοηθάμε τα πολύτιμα συστατικά των ελαίων να απορροφηθούν καλύτερα από το δέρμα και τις ρίζες.

Ξεκινάμε από την περιοχή του στεφανιού και προχωράμε προς τον αυχένα. Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε κάνει μασάζ σε όλο το κεφάλι.

Αφού αφιερώσουμε 5’ λεπτά στη διαδικασία, τυλίγουμε το κεφάλι με μία ζεστή  πετσέτα ή με ένα σκουφάκι για το ντους. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει  το λιγότερο 30’. Η θερμότητα θα το βοηθήσει να διεισδύσει καλύτερα στο τριχωτό και τα μαλλιά.

Στη συνέχεια λουζόμαστε με ένα ήπιο τονωτικό σαμπουάν και δεν παραλείπουμε τη χρήση μιας ενδυναμωτικής μάσκας κατά της τριχόπτωσης.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές την εβδομάδα. Σύντομα θα διαπιστώσουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της περιποίησης.