Οι ρύποι, οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο κρύος άνεμος και ο ξηρός αέρας των εσωτερικών χώρων είναι μερικοί από τους παράγοντες που «κλέβουν» την υγρασία της επιδερμίδας, αφήνοντάς την ξηρή και ταλαιπωρημένη. Για κάθε πρόβλημα όμως, οι ειδικοί έχουν και μια λύση και τώρα τις αποκαλύπτουν..

Κουρασμένη επιδερμίδα;

Η λύση: Αντιοξειδωτικά και ενυδάτωση 

Υπάρχει ένας λόγος που τον ονομάζουμε «ύπνο ομορφιάς», καθώς όταν τον χάνουμε, οι διαδικασίες αναδόμησης της επιδερμίδας διαταράσσονται, ανακόπτοντας τον υγιή κύκλο των κυττάρων. Για αυτό είναι σημαντικό εκτός από την πολύτιμη κρέμα προσώπου, να καταναλώσετε πολλά υγρά ώστε να ενυδατωθείτε εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

Μαύροι κύκλοι;

Η λύση: Λίγο κονσίλερ και βιταμίνη Κ

Όταν βάζετε κονσίλερ κάτω από τα μάτια σας, δοκιμάστε να βάλετε ροδακινί αποχρώσεις ακριβώς από κάτω καθώς ο τόνος αυτός εξουδετερώνει το μπλε των μαύρων κύκλων. Εάν έχετε έντονους μαύρους κύκλους ανακατέψτε σε μια μικρή ποσότητα κονσίλερ με μέικ απ και καλύψτε τις πιο σκούρες περιοχές.

Ως τελικό στρώμα, χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ υψηλής χρωστικής σε όλη την περιοχή και χτυπήστε το μέχρι να εξαφανιστεί το προϊόν. Η διατροφολόγος Helen Bond συνιστά μια διατροφική προσέγγιση. «Συχνά, τα σπασμένα τριχοειδή διαρρέουν αποξυγονωμένο αίμα κι έτσι σχηματίζονται μαύροι κύκλοι» εξηγεί.

«Η βιταμίνη Κ ενισχύει τριχοειδή τοιχώματα» επισημαίνει. Προσπαθήστε να τρώτε φυλλώδη χόρτα, γιαούρτι, δαμάσκηνα, μελιτζάνες και πράσα καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν και αναζητήστε κρέμες ματιών που περιέχουν συστατικά πλούσια σε βιταμίνη Κ. Από τις πιο ιδανικές επιλογές είναι το πράσινο τσάι, το αβοκάντο και το ρόδι.

Σπυράκια και κόκκινα σημάδια;

Η λύση: Καθαρισμός και απολέπιση

Ένας από τους βασικότερους κανόνες που δεν θα πρέπει να αμελείτε είναι να ξεβάφεστε πάντα πριν κοιμηθείτε. Εάν δεν καθαρίσετε το δέρμα σας, τότε είναι πολύ πιθανό το επόμενο πρωί να δείτε σπυράκια, κοκκινίλες και φραγμένους πόρους. Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική όταν φοράτε πολύ μακιγιάζ ή ακόμα όταν φοράτε καθημερινά.

Η λείανση των παλαιών κυττάρων του δέρματος ενθαρρύνει τον κύκλο των κυττάρων και αποκαλύπτει νέο δέρμα από κάτω, πράγμα που είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση και την λάμψη της επιδερμίδας σας.