Όλες θέλουμε να έχουμε ένα όμορφο, νεανικό ντεκολτέ και στήθος. Ωστόσο, στην καθημερινή περιποίηση της ομορφιάς μας, συχνά δεν του δίνουμε την ανάλογη προσοχή. Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να αναδείξουμε την όμορφη εμφάνισή τους.

Ντεκολτέ

  1. Κατά τη διάρκεια της περιποίησης προσώπου, δεν παραμελούμε να εφαρμόζουμε τα θρεπτικά καλλυντικά μας και στην περιοχή του ντεκολτέ. Ετσι θα προλάβουμε τα σημάδια γήρανσης και θα φροντίσουμε τα ήδη υπάρχοντα.
  2. Για ενισχυμένη αντιγήρανση και σύσφιξη στην περιοχή, επιλέγουμε εξειδικευμένες συνθέσεις, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ντεκολτέ.
  3. Το βράδυ, κατά τη διάρκεια του ύπνου, αποφεύγουμε να κοιμόμαστε στο πλάι, γιατί δημιουργούνται πιο εύκολα ρυτίδες.
  4. Οταν φοράμε ένα top που αναδεικνύει το μπούστο μας, του χαρίζουμε λάμψη με ένα ενυδατικό έλαιο σώματος. Εναλλακτικά μπορούμε να απλώσουμε μία πούδρα με φωτοανακλαστήρες.

Στήθος

  1. Υιοθετούμε τη σωστή στάση σώματος: Ίσια πλάτη, κάτω οι ώμοι, μέσα η κοιλιά και στητό το κεφάλι, χωρίς να καμπουριάζουμε. Έτσι φαινόμαστε ψηλότερες κι επιπλέον αναδεικνύουμε το μπούστο μας.
  1. Φοράμε το σωστό νούμερο σουτιέν. Είναι απαραίτητο για το μεγάλο στήθος, για να συγκρατεί το βάρος του, αλλά και για το μικρό, ώστε να προστατεύεται από τους κραδασμούς, π.χ. την ώρα της γυμναστικής.
  1. Αφιερώνουμε καθημερινά δέκα λεπτά σε απλές ασκήσεις τόνωσης και ανόρθωσης του στήθους, όπως π.χ. push ups. Καθώς δυναμώνουν οι μύες της συγκεκριμένης περιοχής, συγκρατούν καλύτερα το στήθος.
  1. Μετά το ντους, δεν παραλείπουμε την ενυδάτωση της περιοχής, προκειμένου να διατηρούμε το δέρμα ελαστικό και χωρίς ραγάδες.
  1. Επιλέγουμε ειδικές φόρμουλες με ευεργετικά συστατικά, που έχουν την ιδιότητα να ανορθώνουν, να αναπλάθουν και να κάνουν σφριγηλό το στήθος, μέσα σε λίγες εβδομάδες.
  1. Τέλος, επειδή σημασία δεν έχει μόνο η ομορφιά του στήθους αλλά η υγεία του, κάνουμε συχνά αυτοεξέταση μαστού και μετά τα 40, οπωσδήποτε μαστογραφία μία φορά τον χρόνο.