ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν για πρώτη φορά, τη συλλεκτική σειρά βιβλίων του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών Τάκη Λάππα για τους ήρωες της Επανάστασης.

Αυτή την εβδομάδα:

Παπαφλέσσας

Μια ηγετική μορφή της Επανάστασης .

Η πορεία του ως καλόγερου, η δράση του ως Φιλικού.

Ενα νοσταλγικό ταξίδι στα αναγνώσματα των παιδικών μας χρόνων,

σε πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση!

Ο αρχιμανδρίτης Δικαίος Παπαφλέσσας είναι η μορφή που δεσπόζει κατά την προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης στον Μοριά. Το φλογερό του πέρασμα παντού ξεσηκώνει τους ραγιάδες και ετοιμάζει για το μεγάλο αγώνα. Κι όταν ξεσπάει, ο κληρικός αυτός ζώνεται τ’ άρματα και γίνεται ένας άτρομος πολεμιστής. Τέτοιος θα μείνει ως το τέλος, ως τη μεγάλη του θυσία, βάζοντας το κορμί του φραγμό στ’ ασκέρια του Ιμπραήμ.

Στο βιβλίο αυτό θα τον παρακολουθήσουμε από μικρό παιδί κι ύστερα καλόγερο, που από τότε βρίσκεται σε μάχη με το δυνάστη. Τη δράση του ως Φιλικού στην Πόλη και στον Μοριά, αλλά και σαν μαχητή που σφραγίζει τους αγώνες του με την ηρωική θυσία του.

Ο Τάκης Λάππας (1904-1995) γεννήθηκε στη Λιβαδειά. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στράφηκε από νωρίς στη λογοτεχνία και την ιστορική μελέτη.

Εργάστηκε ως δημόσιος υπάλληλος. Στον χώρο της λογοτεχνίας πρωτοεμφανίστηκε το 1931, με δημοσιεύσεις ταξιδιωτικών κειμένων στο περιοδικό «Εκδρομικά» και την εφημερίδα «Βραδυνή».

Εξέδωσε ιστορικές μελέτες και βιογραφίες, πεζογραφήματα, ταξιδιωτικά κείμενα, θεατρικά έργα, ενώ μεγάλο σε όγκο είναι και το δημοσιευμένο στον περιοδικό και ημερήσιο Τύπο έργο του.

Τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (1946, για το βιβλίο του «Θανάσης Διάκος»), το βραβείο του ιδρύματος «Κώστα και Ελένης Ουράνη» (1981, για το σύνολο των ιστορικών βιογραφιών του), με το πρώτο βραβείο του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών (1944 για το έργο του «Οι Ρουμελιώτες στην Επανάσταση»), με το βραβείο της «Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς» (1967 για το μυθιστόρημα «Δοξασμένη Έξοδος») και με άλλες διακρίσεις.

Μαζί

Βέφα Αλεξιάδου

«Η κουζίνα του Μαΐου»

Η πιο αγαπημένη ελληνίδα μαγείρισσα, σας προτείνει ολοκληρωμένα μενού και πεντανόστιμες συνταγές για την κουζίνα του Μαΐου!

Spring rolls με γαρίδες, μελιτζάνες με τυριά στον φούρνο, ντολμαδάκια, κολοκυθοανθοί τηγανητοί, αλλά και μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια, ρολό κοτόπουλο με τυρί και λιαστή ντομάτα, σουφλέ, μέχρι τάρτα και brownies!

Ένας θησαυρός συνταγών από τη Βέφα!

Και

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

Αποκλειστικό!

H φετινή εκπρόσωπος της χώρας μας στη Eurovision, Στεφανία Λυμπερακάκη, μιλάει για όλα, λίγο πριν τον μεγάλο τελικό!

Συνεντεύξεις: Σοφία Ζαχαράκη, Δήμητρα Σιγάλα

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια,

κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Με ιστορία 27 ετών στη Μ. Βρετανία, 30 εκατομμύρια αναγνώστες και άλλες 20 εκδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, το περιοδικό OK! αναμφίβολα διαγράφει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκτοτε αποτελεί αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια του κοινού που το επιλέγει για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τη ζωή των celebrities και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που φιλοξενεί.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Παπαφλέσσας»:€1,20 και «Συνταγές Μαίου»:€0,70)