Με την on/off καραντίνα και με τα κομμωτήρια πότε ανοιχτά και πότε κλειστά, μας έχει λείψει ένα όμορφο, επαγγελματικό χτένισμα, που θα ανανεώσει τη διάθεσή μας. Εξάλλου συνήθως το αποτέλεσμα στο σπίτι δεν είναι αυτό που θέλουμε. Τα μαλλιά μας φαίνονται θαμπά, ατίθασα και κάπως φριζαρισμένα.

Ακόμα και αν είμαστε επιδέξιες στο χτένισμα, το σωστό επαγγελματικό αποτέλεσμα δύσκολα το πετυχαίνουμε. Γι’ αυτό, καλό είναι να εκμεταλλευτούμε το διάστημα που τα κομμωτήρια παραμένουν ανοιχτά προκειμένου ο ειδικός να τα περιποιηθεί όπως πρέπει.

Στο μεταξύ, με τα παρακάτω βήματα θα προσεγγίσουμε το επιθυμητό λουκ, χωρίς να ρισκάρουμε την υγεία της τρίχας μας.

Επιλέγουμε το σωστό πιστολάκι

Για να βρούμε το σωστό, εξαρτάται από το είδος styling που κάνουμε. Θέλουμε απλά να τα στεγνώνουμε, να τα ισιώνουμε ή να τους δίνουμε όγκο και φορμάρισμα; Καλό είναι ό,τι και να επιλέξουμε να έχει ποιότητα, με 3 σκάλες ταχύτητας και κρύο αέρα. Ιδανικά θέλουμε να αποτελείται από κεραμικό θερμαντικό υλικό, το οποίο παράγει θερμότητα χωρίς να καταστρέφει την τρίχα.

Επίσης, σημαντική είναι η τεχνολογία ιόντων, η οποία μειώνει το φριζάρισμα και τον στατικό ηλεκτρισμό, δίνοντας περισσότερο όγκο και λάμψη στην τρίχα.

Τέλος, λαμβάνουμε υπόψη την ισχύ του. Οσο πιο μεγάλη είναι τόσο πιο ισχυρή δράση έχει, κάτι που είναι σημαντικό για όσες έχουμε σγουρά μαλλιά και θέλουμε να τα ισιώνουμε.

Σκουπίζουμε σωστά με μια πετσέτα

Και το σκούπισμα έχει τη σημασία του για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα. Ας θυμηθούμε τι κάνει ο κομμωτής μας: Αφού μας λούσει, στραγγίζει τα μαλλιά καλά και τα τυλίγει απαλά με την πετσέτα.

Κάτι παρόμοιο κάνουμε κι εμείς. Τα σκουπίζουμε ταμποναριστά και στη συνέχεια τυλίγουμε την πετσέτα στο κεφάλι για λίγα λεπτά, ώσπου να απορροφηθεί η πολλή υγρασία. Δεν τα τρίβουμε, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσουμε επιπλέον κόμπους και σπάσιμο στη βρεγμένη τρίχα ενώ μπορεί να προκαλέσουμε και φριζάρισμα.

Αποφεύγουμε το σεσουάρ όταν τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα

Αυτό είναι ο κυριότερος κανόνας για την υγεία τους. Αν επιχειρήσουμε να κάνουμε θερμό styling ενώ ακόμα είναι πολύ βρεγμένα, θα τα αφυδατώσουμε εξαιτίας της απότομης εναλλαγής της θερμοκρασίας.

Τι κάνουμε: Αφού τα έχουμε στεγνώσει με την πετσέτα, ρυθμίζουμε το πιστολάκι στην κρύα ή μεσαία σκάλα και τα φυσάμε ώστε για να διώξουμε το 70% της υγρασίας.

Διαλέγουμε τη σωστή βούρτσα και το σωστό εξάρτημα του σεσουάρ

Για τέλειο ίσιωμα, διαλέγουμε μία μεγάλη στρογγυλή βούρτσα κατάλληλη για το μήκος των μαλλιών μας. Επειτα τοποθετούμε το στενό ακροφύσιο στο στόμιο του σεσουάρ, γιατί ρίχνει στοχευμένα τον αέρα στο τμήμα της τρίχας που θέλουμε να ισιώσουμε. Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε, ο αέρας θα πηγαίνει προς κάθε κατεύθυνση και δεν θα έχουμε το λείο αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Τέλος, η βούρτσα πρέπει να είναι σε όσο το δυνατόν κάθετη θέση, όπως και η κατεύθυνση του αέρα. Αντίθετα η φαρδιά στρογγυλή φυσούνα διαχέει τον όγκο ομοιόμορφα τονίζοντας τον κυματισμό και το σχήμα της μπούκλας. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειαζόμαστε βούρτσα.

Δεν παραλείπουμε ποτέ το θερμο-προστατευτικό προϊόν

Οποιο εργαλείο θερμού styling επιλέξουμε, είναι απαραίτητη η σύνθεση που θα προστατεύσει την τρίχα από τη υψηλή θερμοκρασία η οποία μπορεί να αγγίξει τους 250 βαθμούς Κελσίου. Ετσι, πριν από τη διαδικασία του σεσουάρ εφαρμόζουμε ομοιόμορφα μία ενυδατική σύνθεση που δεν ξεπλένεται όπως ένα leave in conditioner ή για ένα ειδικό έλαιο, που θα «ντύσει» την τρίχα με ένα προστατευτικό φιλμ και θα εμποδίσει τη θερμότητα να την καταστρέψει.

Εφαρμόζουμε ομοιόμορφα τα προϊόντα στάιλινγκ

Δεν υπερβάλλουμε με την ποσότητα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να «βαρύνουν». Ξεκινάμε με μια μικρή ποσότητα που θα καλύψει ομοιόμορφα τα μαλλιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε, αν δούμε ότι χρειάζεται.
Τα προϊόντα styling που χαρίζουν όγκο τα απλώνουμε ξεκινώντας από τις ρίζες προς τις άκρες. Αντίθετα, τις πιο ενισχυμένες συνθέσεις τις εφαρμόζουμε πρώτα στις άκρες και μέχρι τη μέση των μαλλιών. Αποφεύγουμε τις ρίζες για να μη «βαρύνουν» το χτένισμα.

Δίνουμε προσοχή στις ρίζες

Για να δώσουμε όγκο και διάρκεια στο χτένισμα, ακόμα και αν είναι σούπερ ίσιο, ανασηκώνουμε τις ρίζες με τη βούρτσα και φυσάμε με το πιστολάκι στη μεσαία σκάλα. Η κίνηση θα «παγιδεύσει» τον αέρα στο εσωτερικό τους και το λουκ θα φαίνεται πιο όμορφο.

Ξεκινάμε το στάιλινγκ τούφα-τούφα

Χωρίζουμε τα μαλλιά σε τέσσερα ισομερή τμήματα. Στη συνέχεια το κάθε τμήμα το χωρίζουμε σε μικρότερες τούφες και τα στερεώνουμε με κλάμερς. Ετσι κάνουμε πιο εύκολη τη διαδικασία του χτενίσματος και εμποδίζουμε την υγρασία των «αδούλευτων» μαλλιών να έρθουν σε επαφή με τα στεγνά.

Για το ίσιωμα δεν χρειάζεται να βάλουμε τη μέγιστη σκάλα του σεσουάρ, γιατί μπορεί να κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Οι hair stylists προτείνουν να χρησιμοποιούμε τη μεσαία σκάλα, εκτός και αν έχουμε χοντρή τρίχα, η οποία έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με τις πιο λεπτές.

Τέλος, για το φινίρισμα χρησιμοποιούμε ένα σπρέι κρατήματος.