1. Μεσοθεραπεία

Ο ήλιος αφυδατώνει και χάνει την πολύτιμη υγρασία του που το κρατά ελαστικό και σφριγηλό.  Η μεσοθεραπεία είναι ιδανική καθώς μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα πολύτιμες ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Η διαδικασία ενισχύει θεαματικά τη λάμψη της επιδερμίδας μας και μειώνει τις λεπτές γραμμές που οφείλονται στην ενυδάτωση.

  1. Ανάπλαση της επιδερμίδας με το δικό μας αίμα

Για να προλάβουμε τις πιθανές βλάβες της επιδερμίδας από την έκθεσή στον ήλιο είναι σημαντικό να έχουμε διατηρήσει το δέρμα μας σε άριστη κατάσταση. Η θεραπεία αντιγήρανσης που διαχέει στις βαθύτερες στοιβάδες του πρωτεϊνες και πολύτιμα συστατικά από το πλάσμα του αίματός μας, θα εξασφαλίσει τον επιθυμητό στόχο. Ο οποίος είναι η αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και η ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας έχουν μεγάλη διάρκεια, είναι εντυπωσιακά και άμεσα ορατά.

  1. Ενέσιμα fillers

Αν ανήκουμε σε εκείνους που συνηθίζουν να κάνουν την πιο δημοφιλή μη επεμβατική δερματολογική θεραπεία λαμβάνουμε υπ΄ όψη μας το εξής: Επειδή εξαιτίας του ηλίου, κάνουμε πιο συχνά συσπάσεις έκφρασης,  ενδέχεται να τονιστούν οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Ετσι καλό είναι να μην αμελήσουμε το ραντεβού μας στον δερματολόγο ή τον πλαστικό χειρουργό, πριν από τις διακοπές, αν έχει λήξει η δράση του botox ή του υαλουρονικού οξέος.

  1. Χαρτογράφηση σπίλων και ελιών

Η καλύτερη θεραπεία για το μελάνωμα είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Ειδικά αν ανήκουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Π.χ. έχουμε πολύ ανοιχτό φωτότυπο, πολλές ελιές ή κληρονομικό ιστορικό, καλό είναι να κάνουμε μια εξέταση χαρτογράφησης σπίλων πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο. Ετσι θα μπορούμε πιο εύκολα να κάνουμε το ετήσιο τσεκ απ μας.

  1. Αυξάνουμε την ποσότητα του αντηλιακού

Μπορεί να χρησιμοποιούμε προϊόντα μακιγιάζ ή την καθημερινή ενυδατική μας κρέμα με SPF. Ομως το καλοκαίρι πρέπει να χρησιμοποιούμε μια ξεχωριστή αντηλιακή κρέμα που να περιέχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30. Όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία, φροντίζουμε να ανανεώνουμε την εφαρμογή του αντηλιακού περίπου κάθε δύο ώρες.

  1. Ενισχύουμε το δέρμα μέσω της διατροφής μας

-Η κατανάλωση τροφίμων με βιταμίνη Α, όπως καρότα, τομάτα, πεπόνι, γάλα, έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην ενίσχυση της  φυσικής αντοχής της επιδερμίδας μας έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας. Ταυτόχρονα, όμως ενισχύουν και το μαύρισμα.

-Το σελήνιο μειώνει την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα. Το συναντάμε στα φιστίκια, δημητριακά ολικής αλέσεως, σουσάμι, σιτάρι, τόνο, θαλασσινά, κοτόπουλο.

-Tέλος, το ελαιόλαδο το οποίο περιέχει βιταμίνη Ε, πλούσια αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα ενισχύει θεαματικά τη λάμψη και την αντοχή του.