Σε όλες μας αρέσει να φροντίζουμε την εμφάνισή μας και ένα από τα χαρακτηριστικά που δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση είναι τα άκρα και τα νύχια μας. Η διαδικασία της περιποίησής τους είναι πάνω κάτω γνωστή σε όλους μας. Αρκεί να μιμηθούμε τις κινήσεις που κάνει η επαγγελματίας και να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα προϊόντα. Ωστόσο υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, τα οποία ως τώρα ίσως αγνοούσαμε.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

  1. Για να αποφύγουμε το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών, τα λιμάρουμε προς μία κατεύθυνση (π.χ. από δεξιά προς τα αριστερά).
  1. Οταν ξεβάφουμε τα νύχια μας δεν τα τρίβουμε. Ρίχνουμε στο βαμβάκι ξεβαφτικό χωρίς ασετόν, το πιέζουμε μερικά δευτερόλεπτα στο νύχι και μετά το σκουπίζουμε απαλά. Ακόμα και το πιο σκούρο χρώμα διασπάται αμέσως. (Η συγκεκριμένη οδηγία ισχύει για τα κλασικά βερνίκια και όχι για τα ημιμόνιμα).
  1. Εχουμε δυσχρωμίες στα νύχια; Χρησιμοποιούμε μια στυμένη λεμονόκουπα για να τις σβήσουμε: Την τρίβουμε απαλά στα νύχια μας και στη συνέχεια ξεπλένουμε τα υπολείμματά της με χλιαρό νερό. Τα οξέα του λεμονιού είναι τόσο ισχυρά που εξαφανίζει τις δυσχρωμίες όχι μόνο στα νύχια αλλά και στους αγκώνες και τα γόνατα.
  1. Κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια μας, βάζουμε ενυδατική. Η άφθονη ενυδάτωση τα θωρακίζει από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις, την ξηρότητα και φυσικά την πρόωρη γήρανση.
  1. Οποτε αισθάνομαστε ότι τα πόδια μας είναι «βαριά» και κουρασμένα, κάνουμε το εξής: Παίρνουμε δυο λεκάνες και βάζουμε στη μία ζεστό και στην άλλη κρύο νερό. Βουτάμε τα πόδια πρώτα στο κρύο για 30 δευτερόλεπτα και μετά στο ζεστό για μερικά λεπτά. Τέλος, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα και ξαπλώνουμε περίπου μισή ώρα με τα πόδια ακουμπισμένα πιο ψηλά, σε ένα μαξιλάρι. Η διαδικασία θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ το πρήξιμο και η κούραση θα εξαφανιστούν.