Η ρομαντική και η σεξουαλική χημεία είναι συνήθως αυτά που μας ωθούν προς συγκεκριμένους ανθρώπους και γενικότερα στις σχέσεις. Είναι η έλξη προς ένα άλλο άτομο και η επιθυμία μας να μοιραστούμε μαζί του την καθημερινότητά μας, που τείνει να τροφοδοτεί την σχέση που διατηρούμε τελικά μαζί του.

Η χημεία δεν υπάρχει μόνο στην αρχή

Αυτές οι μορφές χημείας υπάρχουν συνήθως στην αρχή μιας σχέσης, καθώς αυτές μας οδηγούν να επιλέξουμε τους συγκεκριμένους ανθρώπους που θέλουμε να έχουμε στην ζωή μας. Υπάρχουν όμως πολλές ιστορίες ανθρώπων που ερωτευτήκαν σταδιακά ο ένας τον άλλον.

Ίσως ήταν φίλοι για χρόνια πρώτα ή ακόμα και συνάδελφοι. Μπορεί να ήταν γνωστοί που ποτέ δεν παρατήρησαν πραγματικά ή εστίασαν ο ένας στον άλλο μέχρι μια τυχαία συνάντηση ή κατάσταση.

Η χημεία μπορεί να αναπτυχθεί αργά σε αυτές τις σχέσεις και οι άνθρωποι μπορεί να έλκονται σταδιακά ο ένας στον άλλο. Μπορεί ακόμη και σταδιακά να αναπτύξουν ρομαντικά συναισθήματα χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, έως ότου τα εκφράσει το άλλο άτομο.

Έχει «φύγει» πράγματι από την σχέση σας;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταλάβετε αν το πρόβλημα στην σχέση σας είναι η έλλειψη χημείας. Μερικά από τα πιο προφανή χαρακτηριστικά, περιλαμβάνουν:

  • Δεν θέλετε να ανταποκριθείτε με τρυφερότητα στο σύντροφό σας.
  • Δεν νιώθετε οικειότητα.
  • Αισθάνεστε αποσυνδεδεμένοι συναισθηματικά από τον σύντροφό σας.
  • Περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο ο ένας μακριά από τον άλλον, χωρίς να σας απασχολεί ιδιαίτερα.

Πώς θα την βρείτε και πάλι

Η έλλειψη χημείας σε μια σχέση βασίζεται στην έλλειψη σύνδεσης ή στην έλλειψη επιθυμίας για σύνδεση. Μπορείτε να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τη χαμένη χημεία μέσω συναισθηματικών και σωματικών συνδετικών δραστηριοτήτων, όπως:

  • Ένα ραντεβού με δραστηριότητες που απολαμβάνετε και οι δύο.
  • Φερθείτε στοργικά ο ένας προς τον άλλον, ακόμα και αν δεν είναι ενστικτώδες εκείνη την στιγμή.
  • Μιλήστε ανοιχτά. Αφιερώστε χρόνο σε ειλικρινείς συζητήσεις, όπου θα μοιράζεστε τα συναισθήματά σας.
  • Αφιερώστε παραπάνω χρόνο ο ένας στον άλλον, προγραμματίζοντας μια μικρή απόδραση, ακόμα και ολιγοήμερη.

Μερικές φορές, το να κάνουμε τα πράγματα προς τα πίσω λειτουργεί καλύτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς. Για παράδειγμα, η στοργή απελευθερώνει την οξυτοκίνη, χημική ουσία που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά.

Ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε στοργικοί μια δεδομένη στιγμή, η πράξη της προσφοράς και της λήψης της αγάπης κάνει το σώμα μας να παράγει «χαρούμενα» χημικά. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να αναζωογονήσει τα χαρούμενα συναισθήματα που τρέφουμε για τον σύντροφό μας.