Όπως θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει, εκεί έξω υπάρχουν γυναίκες που έχουν πάντα λαμπερά μαλλιά σαν να έχουν βγει μόλις από το κομμωτήριο. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι γυναίκες που ακόμη και αν έχουν λουστεί μερικές ώρες νωρίτερα ή την προηγούμενη ημέρα, τα μαλλιά τους δείχνουν σαν να τους έχουν ρίξει λάδι στο κεφάλι και οι bad hair days είναι μια πραγματική μάχη για αυτές.

Το καθημερινό λούσιμο ωστόσο δεν είναι η λύση στο πρόβλημα, αφού μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και φαγούρα στο κεφάλι, καθώς και να στερήσει από τα μαλλιά χρήσιμα έλαια και θρεπτικά συστατικά.

Έτσι, εάν έχετε λιπαρά μαλλιά ή δε θέλετε τα μαλλιά σας να δείχνουν χωρίς όγκο, το ξηρό σαμπουάν είναι η ιδανική επιλογή, αφού αφαιρεί τη λιπαρότητα και ταυτόχρονα χαρίζει όγκο στις ρίζες των μαλλιών. Μερικοί ψεκασμοί αρκούν για να δείξουν τα μαλλιά σας φρεσκολουσμένα αλλά και να μυρίζουν υπέροχα.

Ψεκάστε από απόσταση περίπου 30 εκατοστών, περιμένετε δύο λεπτά και στη συνέχεια κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να απλωθεί το μείγμα.

Τι πρέπει να προσέξετε

Όσο και αν αγαπάμε και εκτιμάμε το dry shampoo, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε για τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας όταν γίνεται κατάχρησή του.

Αρχικά, το ξηρό σαμπουάν δε λειτουργεί καθαρίζοντας την τρίχα, αλλά απορροφώντας την λιπαρότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ρύποι και η λιπαρότητα παραμένουν στο κεφάλι σας.

Μάλιστα, η παρατεταμένη χρήση του σε συνδυασμό με τα αραιά λουσίματα μπορεί να ευνοήσει ακόμη και την ανάπτυξη μυκήτων στο κεφάλι, εξαιτίας του ευνοϊκού περιβάλλοντος που αναπτύσσεται. Για να μην αναφέρουμε ότι τα επιπλέον στρώματα ξηρού σαμπουάν φράζουν τους θύλακες της τρίχας και δημιουργούν μολύνσεις που οδηγούν σε σπυράκια ή κύστες. Αν δεν τρομάξατε ακόμη αρκετά, να σας ενημερώσουμε ότι το dry shampoo περιέχει μεταξύ άλλων και αλκοόλ, το οποίο έχει την τάση να αφυδατώνει την τρίχα και κατ’ επέκταση να την καθιστά πιο εύθραυστη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, χρησιμοποιήστε το με μέτρο και φροντίστε να μην το εφαρμόζετε για δύο συναπτές ημέρες ή χωρίς να έχει μεσολαβήσει το λούσιμο των μαλλιών σας.

*Αν έχετε λιπαρές ρίζες, δοκιμάστε ένα εξειδικευμένο σαμπουάν, το οποίο μπορεί να περιορίσει την ανεπιθύμητη λιπαρότητα και να βελτιώσει την ποιότητα της τρίχας σας.