Η Jennifer Aniston μόλις μοιράστηκε τη ρουτίνα προπόνησης που ακολουθεί, γνωστή και ως «15-15-15» και όχι μόνο είναι εκπληκτικά προσιτή, αλλά οι ειδικοί στον τομέα του fitness την επικροτούν.

Η Jennifer Aniston αποκαλύπτει το «15-15-15»

«Είχα έναν τραυματισμό το περασμένο φθινόπωρο και ήμουν σε θέση να κάνω μόνο Pilates, το οποίο αγαπώ απόλυτα», είχε αναφέρει η δημοφιλής ηθοποιός σε συνέντευξή της. «Αλλά μου λείπει αυτή η εκρηκτική δραστηριότητα που σε κάνει να ιδρώνεις».

Τώρα, είπε, «επιστρέφει στο 15-15-15 μου, το οποίο περιλαμβάνει 15 λεπτά spinning, 15 λεπτά ελλειπτικό και άλλα 15 λεπτά τρέξιμο» αναφέρει.

Για αρχή, αυτή η μέθοδος πληροί τις οδηγίες άσκησης της American Heart Association, σύμφωνα με τις οποίες οι ενήλικες πρέπει να προσπαθούν για περίπου 150 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας μέτριας έντασης την εβδομάδα.

«Είναι υπέροχη τεχνική» λέει ο Albert Matheny, ειδικός στον τομέα του fitness. «Η ιδέα τριών διαφορετικών τρόπων και το γεγονός ότι αλλάζετε ανά σύντομο χρονικό διάστημα είναι πραγματικά πολύ καλό. Δεν είναι βαρετό, δεν κάνετε την ίδια κίνηση σε επανάληψη και πραγματικά ενεργοποιούνται οι μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες» επισημαίνει.

Μειωμένος ο κίνδυνος τραυματισμού

Όταν κάνουμε μόνο ένα είδος προπόνησης, όπως τρέξιμο ή ποδηλασία, μπορεί να εκδηλωθεί τραυματισμός, εξηγεί ο Albert Matheny. «Όταν συνδυάζετε διαφορετικές μεθόδους, οι πιθανότητες τραυματισμού από την συνεχή δραστηριότητα είναι σημαντικά μειωμένες» εξηγεί.

Η Jennifer Aniston άφησε επίσης να εννοηθεί ότι εκτός αυτού, κάνει προπονήσεις δύναμης με βάρη, κάτι που ο Albert Matheny λέει ότι είναι ζωτικής σημασίας. «Όλοι είναι σημαντικό σε κάποιο βαθμό να κάνουν προπονήσεις δύναμης» καταλήγει.