Χορεύτρια, χορογράφος, τραγουδίστρια, ηθοποιός, brand ambassador σε μεγάλες εταιρείες καλλυντικών, YouTuber και μητέρα διδύμων. Η Τζένιφερ Λόπεζ, το κορίτσι με την εξωτική ομορφιά από το Bronx, κατάφερε να αποκτήσει παγκόσμια φήμη όχι μόνο χάρη σε όλες τις παραπάνω ιδιότητές της αλλά και χάρη στις διάσημες καμπύλες και στο δέρμα της που απ’ ό,τι φαίνεται αψηφά τους νόμους της γήρανσης. Εξ ου και το παρατσούκλι που της έχει χαρίσει ο Τύπος: JGlow.

Πώς τα καταφέρνει άραγε; Ευτυχώς η σταρ με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, που τον περασμένο Ιούλιο έκλεισε μισό αιώνα ζωής, δεν είναι καθόλου μυστικοπαθής και αποκαλύπτει τα σημαντικότερα tips ομορφιάς που ακολουθεί ευλαβικά όταν κλείνουν οι πύλες της έπαυλής της και σβήνουν οι κάμερες.

Παραδίνεται πολλές ώρες στην αγκαλιά του Μορφέα

Οπως κάθε παραμύθι, έτσι και η Ωραία Κοιμωμένη έχει ένα ηθικό δίδαγμα. Ο ύπνος ομορφαίνει. Και απ’ ό,τι φαίνεται η τετραπέρατη Λατίνα το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Εν μέσω κινηματογραφικών γυρισμάτων, ηχογραφήσεων, video clip, δημιουργία βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, παράλληλα είναι και σύντροφος του Alex Rodriguez και μητέρα δύο παιδιών, του Max και της Emme. Ομως παρά το φορτωμένο πρόγραμμά της φροντίζει να κοιμάται παραπάνω απ’ ό,τι ο μέσος Αμερικανός. «Ο Νο 1 κανόνας μου είναι ο επαρκής ύπνος. Ο,τι και να πω είναι λίγο για να τονίσω τη σημασία του. Ιδανικά θέλω να κοιμάμαι 9 με 10 ώρες, και σίγουρα όχι λιγότερες από 8».

Ενυδατώνεται και τρώει σωστά

Η Lopez πιστεύει ακράδαντα ότι η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας. Ακούγεται κοινότοπο αλλά… «είναι αλήθεια! Το άφθονο νερό και πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που τα παίρνω μαζί μου ως σνακ, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή ποιότητα του δέρματος» επισημαίνει.

Δεν πίνει, ούτε καπνίζει

Μπορεί να τη δούμε σε κλαμπ, όμως δεν θα τη δούμε ποτέ να καταναλώνει αλκοόλ, ούτε να κρατάει τσιγάρο. Το επιβεβαιώνει και ο αρραβωνιαστικός της, Alex Rodriguez, πρώην σούπερ σταρ του baseball και εξίσου λάτρης της υγιεινής ζωής.

Αποφεύγει την καφεΐνη

Παρότι που πίνει το πρωί καφέ, προτιμά τον ντεκαφεϊνέ. «Εχω χρόνια να πιω κανονικό καφέ» είχε δηλώσει το 2016.

Εχει απίθανα γονίδια

Θέλει πολλή δουλειά για να αποκτήσεις το σώμα και την επιδερμίδα της JLo, όμως δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι που διατηρείται σε άψογη κατάσταση. Είναι και τα γονίδιά της, όπως παραδέχεται και η ίδια. «Η μητέρα μου και η γιαγιά μου έχουν εξαιρετική επιδερμίδα και απ’ ό,τι φαίνεται είμαι κι εγώ ευλογημένη με την ίδια».

Κάνει διαλογισμό και χρησιμοποιεί μάντρας

Η Lopez πιστεύει ακράδαντα ότι υπάρχει άρρηκτη σύνδεση του μυαλού με το σώμα όσον αφορά την ομορφιά. «Η ομορφιά πηγάζει εκ των έσω, γι’ αυτό πρέπει να φροντίζετε το μυαλό, την ψυχή, το σώμα και το πνεύμα σας. Είμαι οπαδός του διαλογισμού και επίσης πιστεύω πως όταν είσαι χαρούμενος και νιώθεις ευγνωμοσύνη και αγάπη για τους γύρω σου ακτινοβολείς ομορφιά». Επίσης πριν από δυο χρόνια αποκάλυψε ότι είναι φαν των καθημερινών μάντρας. Ενα από τα οποία επαναλαμβάνει καθημερινά είναι το εξής: «Είμαι νέα και δεν έχω ηλικία. Αυτό λέω αρκετές φορές τη μέρα στον εαυτό μου. Ακούγεται γελοίο ή κλισέ αλλά “δουλεύει”. Το γήρας είναι μέσα στο μυαλό σου. Δείτε πόσο νέα είναι η Jane Fonda για παράδειγμα».

Καθαρίζει το πρόσωπό της μετά την κάθε προπόνηση

Η JLO γυμνάζεται. Πολύ. Και μετά από κάθε σέσιον σαπουνίζει το πρόσωπό της. «Ετσι διατηρώ τους πόρους μου καθαρούς και το δέρμα μου παραμένει υγιές».

Κάνει καλό ντεμακιγιάζ και καθαρισμό προτού κοιμηθεί

Ασχετα με το πόσο κουρασμένη νιώθει, δεν παραμελεί ποτέ αυτό το beauty step. «Στη συνέχεια εφαρμόζω μία κρέμα νύχτας για να διατηρώ το δέρμα μου ενυδατωμένο».

Λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στον ήλιο.

«Δεν εκτίθεμαι πολύ στον ήλιο και βάζω αντηλιακό κάθε μέρα».

Αγαπά το γλυκολικό οξύ για λάμψη

Ενα από τα καλλυντικά συστατικά που προτιμά είναι το συγκεκριμένο «για καθαρό δέρμα που ακτινοβολεί». Αλλες ουσίες που επιλέγει για την περιποίησή της είναι η βιταμίνη C και η ρετινόλη, το θαυματουργό συστατικό που αναπλάθει τα κύτταρα.

Επενδύει σε καλλυντικά, ακριβά και φθηνά

Περνάει ώρες ατελείωτες στην καρέκλα του μακιγιάζ, γι’ αυτό φροντίζει να αφήνει το δέρμα της να αναπνέει με κάθε ευκαιρία. «Επειδή φοράω βαρύ μακιγιάζ λόγω της δουλειάς μου, όποτε είμαι σπίτι και δεν δουλεύω χρησιμοποιώ λίγο ως καθόλου μέικ απ».