Οταν ήταν μικρή, προσπάθησε να μπει στη χορωδία του σχολείου της, όμως αδυνατούσε να φτάσει τις ψηλές νότες και γι’ αυτό της είπαν ότι δεν μπορεί να τραγουδήσει. Εκείνη όμως δεν το έβαλε κάτω. Στα 11 της οι γονείς της αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Πρίστινα, ωστόσο εκείνη είχε άλλα σχέδια. Σε ηλικία μόλις 15 ετών επέστρεψε στο Λονδίνο, όπου ξεκίνησε να κυνηγάει μια καριέρα στο τραγούδι, δημοσιεύοντας στο YouTube δικές της διασκευές τραγουδιών της Αλίσια Κις και της Κριστίνα Αγκιλέρα.

Η Dua (που στα αλβανικά σημαίνει «αγάπη») γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1995 στο Λονδίνο και είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της Ανέσα και του Ντουκάτζιν, οι οποίοι κατάγονται από την Αλβανία. Μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον γεμάτο μουσική, αφού ο πατέρας της στο παρελθόν ήταν ροκ μουσικός. Το 2013 και ενώ δούλευε ως μοντέλο και σερβιτόρα, κέντρισε το ενδιαφέρον του ατζέντη της Λάνα Ντελ Ρέι, Μπεν Μάουσον, ο οποίος της πρόσφερε μισθό ώστε να παρατήσει τη δουλειά της και να εστιάσει στη μουσική. Εναν χρόνο μετά η Lipa είχε κλείσει επαγγελματική συμφωνία με τη Warner Bros και το 2017 ξεκινούσε το ταξίδι της στα διεθνή charts με το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ («Dua Lipa»). Στις επιτυχίες της περιλαμβάνονται τραγούδια όπως το «Be the One», «IDGAF», «New Rules», «One Kiss» (σε συνεργασία με τον Κάλβιν Χάρις) και «Don’t Start Now».

Τη χρονιά που μας πέρασε κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «Future Nostalgia», το οποίο αποθεώθηκε από κριτικούς και κοινό και έλαβε 6 υποψηφιότητες στα Grammy. Μέχρι σήμερα η Lipa έχει αποσπάσει – μεταξύ άλλων – τρία βραβεία Grammy, τρία βραβεία Brit, δύο MTV EMA και ένα MTV VMA, ενώ εφέτος συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού «Time» με τους επόμενους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Μάλιστα, η Lipa ετοιμάζεται να κατακτήσει και τον κινηματογράφο, αφού τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκε η συμμετοχή της σε ένα νέο, πολυαναμενόμενο θρίλερ με τίτλο «Argylle», στο οποίο θα ερμηνεύσει και το σάουντρακ.

Για τον σεξισμό στη μουσική βιομηχανία

«Ειδικά στην ποπ σκηνή και όταν μάλιστα γράφεις τους δικούς σου στίχους, έχεις αυτή την υφέρπουσα πίεση και το άγχος να αποδεικνύεις διαρκώς στους άλλους ότι αξίζεις. Οταν δούλευα το πρώτο μου άλμπουμ, ήθελα να δείξω ότι δεν επρόκειτο απλώς να κάτσω και να περιμένω κάποιον να μου γράψει κομμάτια. Οταν είσαι γυναίκα, πρέπει να δουλέψεις πιο σκληρά για να σε πάρουν στα σοβαρά».

Η πρακτική της για να διαχειρίζεται το στρες

«Ο διαλογισμός, αλλά νομίζω ότι δεν είμαι πολύ καλή σε αυτό. Νιώθω σαν να μην μπορώ να σταματήσω τις σκέψεις μου και να αδειάσω το μυαλό μου ή απλά καταλήγω να κοιμάμαι. Ωστόσο, αυτό που λειτουργεί κάθε φορά είναι ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο».

Το wellness μυστικό της

«Οταν ταξιδεύω, φροντίζω να έχω πάντα μαζί μου ηλεκτρολύτες για να ενυδατώνω σωστά τον οργανισμό μου».

Το beauty icon που ξεχωρίζει

View this post on Instagram

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

«Λατρεύω τα beauty looks των 90s και την Κλόι Σεβινί. Νιώθω ότι πάντα έχει ένα πολύ φρέσκο και φυσικό μακιγιάζ, ακόμη και σήμερα. Είναι είδωλο για εμένα».

Για τη γυμναστική

«Γυμνάζομαι πέντε φορές την εβδομάδα και προτιμώ τις πρωινές ώρες. Οταν βρίσκομαι σε περιοδεία, μπορεί να καταλήξω να κάνω μόλις 15 λεπτά γυμναστική στο δωμάτιό μου».

Τι της αρέσει περισσότερο πάνω της

«Τα φρύδια μου. Τα έχω πάρει από την οικογένεια του πατέρα μου και η μητέρα μου πάντα μου έλεγε να μην τα πειράζω, ακόμη κι όταν γίνονταν πολύ έντονα».

Για τη ρουτίνα περιποίησής της

«Αφαιρώ πάντα το μακιγιάζ μου. Πολύ σπάνια θα με πάρει ο ύπνος βαμμένη. Οταν ήμουν μικρότερη, δεν έδινα σημασία σε τέτοια πράγματα. Ημουν το είδος του ατόμου που απλά θα έπλενε το πρόσωπό του με σαπούνι και θα σταματούσε εκεί. Ωστόσο, όταν έκλεισα τα 18, άρχισα να φροντίζω πραγματικά το δέρμα μου και να του φέρομαι σωστά. Τώρα χρησιμοποιώ πολλά διαφορετικά serums: έχω ένα με βιταμίνες του συμπλέγματος Β που εφαρμόζω κάθε πρωί πριν από την αντηλιακή μου και ένα με προβιοτικά που εφαρμόζω μετά το ντεμακιγιάζ το βράδυ. Επίσης, για την αφαίρεση του μακιγιάζ μου χρησιμοποιώ έλαιο καθαρισμού επειδή έχω πολύ ξηρή επιδερμίδα».

Για το μακιγιάζ της

«Δεν είμαι πολύ καλή στο μακιγιάζ, αλλά μαθαίνω. Προσπαθώ να μη βάφομαι τις ημέρες που δεν χρειάζεται, ώστε να αφήνω το δέρμα μου να αναπνέει. Ωστόσο, αν πρέπει να βαφτώ, η διαδικασία μού παίρνει περίπου 15 λεπτά. Χρησιμοποιώ foundation ή κονσίλερ, μάσκαρα, σκιά ματιών και μπρόνζερ και είμαι έτοιμη να φύγω».

Η beauty της συνήθεια

«Λατρεύω να πηγαίνω σε αισθητικό για καθαρισμό και θεραπείες προσώπου. Εχω βρει ένα κέντρο αισθητικής στο Λονδίνο και πηγαίνω ανά διαστήματα».

Το αγαπημένο της beauty tip

«Κάνω απολέπιση στα χείλη μου με οδοντόβουρτσα. Αυτή η διαδικασία απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει τα χείλη πιο απαλά και ζουμερά».

Για την περιποίηση των μαλλιών της

«Οταν τα μαλλιά μου ήταν κοντά, κουρευόμουν πολύ συχνά επειδή μάκραιναν γρήγορα και κατέληγαν να έχουν αυτό το άχαρο μήκος, κάτι μεταξύ σε καρέ και μακρύ. Τώρα προσπαθώ να τριμάρω τις άκρες με κάθε ευκαιρία, γιατί δεν μπορώ να τα περιποιούμαι. Απλά τα λούζω, απλώνω λίγο αφρό και τα αφήνω».