«Τα καλά παιδιά»: Το πρώτο αλφαβητάριο μετά τον Πόλεμο, από τον Επαμεινώνδα Γεραντώνη με την αριστουργηματική εικονογράφηση του Κώστα Γραμματόπουλου, που έβαλε τις βάσεις σε ολόκληρες γενιές, για ένα καλύτερο αύριο.

Ενα νοσταλγικό ταξίδι μόνο στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Το σχολικό έτος 1949-1950 τα παιδιά της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου διδάσκονται ανάγνωση από ένα αλφαβητάριο που μόλις έχει εκδοθεί και το οποίο φέρει την υπογραφή του δασκάλου Επαμεινώνδα Γεραντώνη στα κείμενα και του ζωγράφου και χαράκτη Κώστα Γραμματόπουλου στην εικονογράφηση.

Στη μετεμφυλιακή Ελλάδα – και ενώ η χώρα σε κλίμα ψυχροπολεμικό επιχειρεί την ανόρθωσή της, και τα σχολεία αντιμετωπίζουν έλλειψη διδακτικού προσωπικού, καθώς πολλοί δάσκαλοι είχαν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο και στον Εμφύλιο−, δημιουργείται το πρώτο θρυλικό μεταπολεμικό αλφαβητάρι, το οποίο εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Σχολικών Βιβλίων και τα «πρωτάκια» της χώρας θα μάθουν να συλλαβίζουν, και έπειτα να διαβάζουν, χάρη στις περιπέτειες των ηρώων που θα αγαπήσουν: της Αννας, του Ρήγα και της Νίνας.

Το Αλφαβητάριο −γραμμένο σε γλώσσα δημοτική, με ορισμένα στοιχεία της καθαρεύουσας− με σκηνές και εικόνες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών, δίχως πληκτικό διδακτισμό, μεταφέρει στους μαθητές τις αξίες της καλοσύνης, της υπευθυνότητας, της εργατικότητας, της αγάπης προς τα ζώα, αλλά και της διασκέδασης. […]

Το αλφαβητάρι «Τα καλά παιδιά» έχει κατακτήσει επίζηλη θέση μεταξύ των σχολικών βιβλίων κυρίως χάρη στην εικονογράφηση του Κώστα Γραμματόπουλου, ο οποίος κατάφερε, με συνθέσεις απλές και ταυτόχρονα εμπλουτισμένες με όσα παραπληρωματικά στοιχεία απαιτούσε η κατανόηση του κειμένου, καθώς και με τη χαρακτηριστική του εικονογράφηση σε δύο συνεχόμενες σελίδες (σαλόνι), να δημιουργήσει το υπόβαθρο που καθοδήγησε δημιουργικά τους καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν έκτοτε με τα αναγνωστικά — αλλά και να εικονογραφήσει ο ίδιος το 1955 το μακροβιότερο Αλφαβητάριο των Ι.Κ. Γιαννέλη και Γ. Σακκά, το οποίο διδάχτηκε στα σχολεία επί περίπου μία εικοσαετία.

Μαζί

Ένα σετ ξυλομπογιές και ένα σετ κηρομπογιές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι μόνο!

Και

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια,

κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Με ιστορία 27 ετών στη Μ. Βρετανία, 30 εκατομμύρια αναγνώστες και άλλες 20 εκδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, το περιοδικό OK! αναμφίβολα διαγράφει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκτοτε αποτελεί αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια του κοινού που το επιλέγει για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τη ζωή των celebrities και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που φιλοξενεί.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων:«ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ»: €1,40)