Παρά την ποικιλία που προσφέρουν οι σχεδιαστές μόδας κάθε χρόνο στις νέες τους συλλογές, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία της γυναικείας γκαρνταρόμπας που είναι απαραίτητα στην προσωπική συλλογή κάθε κομψής γυναίκας που σέβεται τον εαυτό της. Μεταξύ αυτών των υποχρεωτικών στοιχείων είναι τα πουκάμισα, τα οποία, αν και συνήθως είναι μέρος των επίσημων ενδυμάτων, μπορούν να είναι τέλεια και για καθημερινή χρήση, αρκεί να τα επιλέξουμε σωστά.

Ποιο είναι το τέλειο για εμάς πουκάμισο;

Τι είναι το πρώτο που σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη «γυναικείο πουκάμισο»; Πιθανότατα φανταστείτε ένα μονόχρωμο πουκάμισο με κλασικό πατρόν και ένα τυπικό σκληρό γιακά. Λοιπόν, επιτρέψτε μας να επεκτείνουμε τις ιδέες σας και να σας πληροφορήσουμε ότι υπάρχουν και πουκαμισα γυναικεια επισημα, τα οποία φέρουν ένα νεανικό πνεύμα και μια ιδιαίτερη φρεσκάδα  και στυλ στην εμφάνιση μας. Στις συλλογές του φθινόπωρου 2021 βρίσκουμε ελκυστικά σχέδιά με στρογγυλεμένους γιακάδες ή τέτοια με αεράτη λωρίδα υφάσματος που δένεται ως κορδέλα στο ντεκολτέ. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε είναι τα φουσκωτά μανίκια, που προσδίδουν θηλυκότητα και θυμίζουν έστω και λίγο τα ρούχα της πριγκίπισσας από τα παραμύθια που μας διάβαζαν όταν ήμασταν μικρές και σήμερα διαβάζουμε στα παιδιά μας, χωρίς αυτά να κάνουν τα ρούχα μας ακατάλληλα για το γραφείο, το αντίθετο.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τις βαρετές εμφανίσεις, είναι καλά να επιτρέψουμε στον εαυτό μας μερικούς πειραματισμούς με το μοτίβο του πουκαμίσου μας – αφήστε τα μονόχρωμα μοτίβα και ποντάρετε σε ένα φρέσκο ​​καρό ή ακόμα και λουλουδάτο μοτίβο ή σε animal print. Οι εκτυπώσεις  ταιριάζουν περισσότερο στα μακρυμάνικα πουκάμισα, καθώς από μόνα τους αυτά φέρουν στυλ και μια δόση επισημότητας χάρη στο πατρόν τους. Το κοντό μανίκι περισσότερα φέρνει την ιδέα της χαλαρότητας, ειδικά όταν είναι μέρος ενός πολύχρωμου πουκάμισου. Εάν επιλέξουμε ένα κοντομάνικο πουκάμισο και θέλουμε να είμαστε κομψές, πρέπει απαραίτητα αυτό να είναι μονόχρωμο.

Πως να φοράμε το πουκάμισο στην καθημερινότητά μας;

Παρόλο που τα πουκάμισα θεωρούνται πρώτιστος επίσημα ενδύματα, μπορούν επίσης να είναι η τέλεια επιλογή για τη δημιουργία μιας ανέμελης εμφάνισης για την καθημερινότητα και για τον ελεύθερο χρόνο. Επιλέξτε ένα καρό over-sized πουκάμισο και χρησιμοποιήστε το ως πανωφόρι πάνω από ένα εντυπωσιακό μπλουζάκι. Θα βρείτε το τέλειο μπλουζάκι για την επαναστατική σας εμφάνιση στον εξής σύνδεσμο – https://modivo.gr/c/gynaikes/endymata/t-shirts-kai-polo/t-shirts.

Εάν μια τέτοια επιλογή σας φαίνεται πολύ επιπόλαιη και θέλετε να διατηρήσετε την κομψότητά σας στην καθημερινότητα χωρίς να φαίνεστε σνομπ, δεν είναι πρόβλημα να μείνετε στα κλασικά μακρυμάνικα πουκάμισα. Για να σπάσετε λίγο το ντύσιμό σας, είναι καλά να τα συνδυάσετε με τζιν ή να επιλέξετε ένα σχέδιο με κομψό πατρόν, αλλά με μια παιχνιδιάρικη μικρή εκτύπωση με κουκκίδες, γατάκια, κάκτους ή οτιδήποτε άλλο σας έρχεται στον νου και είναι τις προτιμήσεις σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές – απλά πρέπει να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Το πουκάμισο δεν χρειάζεται να είναι απλώς ένα βαρετό ένδυμα για το γραφείο – με τον σωστό συνδυασμό και με το κίνητρο να είμαστε κομψές, μπορούμε να πετύχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα με ελάχιστο κόπο!