Τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση τα έκανε σε πολύ μικρή ηλικία. Την είδαμε στο «Νησί» πριν από πολλά χρόνια και μας κέρδισε. Φέτος θα την ξαναδούμε στη νεανική ιστορία μυστηρίου «Κομάντα και Δράκοι» που συνδυάζει γουέστερν ατμόσφαιρα και κωμικά στοιχεία και έρχεται το φθινόπωρο στο νέο πρόγραμμα του MEGA.

Με φόντο το μπλε του ουρανού και της θάλασσας η Αναστασία Τσιλιμπίου φωτογραφίζεται στην Κρήτη για το «Vita» και μοιράζεται μαζί μας τον ενθουσιασμό της για τη νέα αυτή δουλειά, αλλά και για πολλά ακόμη.

Από μικρή μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας. Σου αρέσει ή είναι άβολο;

«Δεν είναι ποτέ άβολο! Μου αρέσει όταν ο κόσμος θυμάται τη δουλειά μου. Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να με κάνει ο απέναντί μου να νιώσω άβολα με τον τρόπο του, ή κι εγώ να μην έχω καλή μέρα, αλλά πάντα είμαι ευγενική και ευγνώμων που γνωρίζω άτομα που με έχουν δει σε κάποια δουλειά μου».

Πόσο μικρή ξεκίνησες αυτή τη δουλειά;

«Ξεκίνησα στον χώρο του μόντελινγκ όταν ήμουν 5 χρόνων. Λίγο αργότερα έκανα τα πρώτα μου βήματα στην υποκριτική με τη σειρά “Για την καρδιά ενός αγγέλου” και ακολούθησαν και άλλες σειρές. Και παρόλο που ξεκίνησα από τα 5 μου, θα έλεγα ότι είχα μια φυσιολογική ζωή και μάλιστα πολύ όμορφη. Εζησα ωραία παιδικά χρόνια, η δουλειά δεν μου στέρησε τίποτα και ήμουν παρούσα σε όσα έπρεπε».

Μεγάλωσες δηλαδή όπως ήθελες;

«Μεγάλωσα ακριβώς όπως ήθελα. Δεν θα ήθελα να ζητήσω τίποτα περισσότερο. Είμαι ευγνώμων για όλα και δεν μετανιώνω για τίποτα. Μεγάλωσα και εγώ με τα παιχνίδια μου, τα παιδικά πάρτι, τις πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές, το σχολείο. Ολα ήταν σε τάξη και ανυπομονώ να χτίσω και την υπόλοιπη ζωή μου εξίσου όμορφα και ισορροπημένα».

Οι γονείς σου, δίπλα σου;

«Είμαι πολύ τυχερή γιατί έχω πάντα τη στήριξη των γονιών μου σε όλα. Επίσης φροντίζουν να με κρατάνε προσγειωμένη από μικρή. Με συμβουλεύουν ακόμα και σήμερα και δεν θα ήμουν αυτή που είμαι τώρα χωρίς αυτούς».

Παρά το νεαρό της ηλικίας σου έχεις παίξει σε μια από τις πιο πετυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, στο «Νησί», και έχεις συνεργαστεί με μεγάλους ηθοποιούς. Πώς το διαχειρίστηκες όλο αυτό;

«Οπως είπα και παραπάνω, προσπαθώ από μικρή να μην παίρνω αέρα επειδή ασχολούμαι με τον χώρο της δημοσιότητας. Τη συμμετοχή μου στο “Νησί” σίγουρα δεν την πήρα δεδομένη αλλά την εκτίμησα και προσπάθησα να αποκομίσω πολλά από αυτή. Δεν εστίασα στη διασημότητα που τη συνόδευε αλλά στο να μάθω πράγματα, να γεμίσω εφόδια και είμαι πολύ χαρούμενη που ήμουν μέρος αυτής της υπέροχης δουλειάς».

Τώρα πάλι σε συναντάμε στην Κρήτη, όπου είσαι για τα γυρίσματα της νέας σειράς του MEGA «Κομάντα και Δράκοι». Τα συναισθήματά σου;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για όλα. Για το ότι είμαι πάλι στην Κρήτη, στο MEGA και σε αυτή την υπέροχη σειρά. Χτίζουμε μια περιπέτεια πολύ διαφορετική από όσα έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση. Βάζουμε πολλή αγάπη σε αυτή τη δουλειά και όλα δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που θα μας ταξιδέψει όλους τον χειμώνα».

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στη σειρά;

«Πέρασα και εγώ από κάστινγκ όπως όλοι. Είδα τον χειμώνα ότι έψαχναν κορίτσια για τον ρόλο της Ναυσικάς και ήθελα πολύ να ξαναδουλέψω με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη και την παραγωγή Indigoview γιατί αυτοί οι άνθρωποι με ξέρουν από μικρή, από τη συμμετοχή μου δηλαδή τότε στο “Νησί” και τους θεωρώ πια οικογένειά μου».

Αποκάλυψέ μας λίγα πράγματα για τον ρόλο σου…

«Η Ναυσικά είναι ένα κορίτσι που βρίσκει το καταφύγιό της στον ψηφιακό κόσμο. Είναι η μεγάλη κόρη του Βασίλη (Βασίλης Μπισμπίκης) και έχει αναλάβει τον ρόλο της μητέρας στην οικογένεια καθώς εκείνη έφυγε από τη ζωή. Η μόνη της διαφυγή είναι τα βιντεοπαιχνίδια. Δεν είναι ευχαριστημένη με τη μετακόμισή της στην Κρήτη και η σχέση της με τον πατέρα της δεν είναι η καλύτερη, αλλά μια παρουσία θα την κάνει να σηκώσει τα μάτια της από τον υπολογιστή και να ζήσει την περιπέτεια που ξετυλίγεται στη ζωή της…».

Είσαι ατίθαση;

«Δεν θα το έλεγα. Κρατάω ισορροπίες, αλλά μ’ αρέσει να έχω τον απαραίτητο αυθορμητισμό όταν το επιτρέπει η περίσταση για να δημιουργώ όμορφες στιγμές και εμπειρίες που θα θυμάμαι πάντα. Μ’ αρέσει η ήρεμη ζωή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθώ να πατάω έξω από την comfort zone μου μερικές φορές».

Η συνεργασία σου με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της σειράς, Θοδωρή Παπαδουλάκη;

«Τον Θοδωρή τον θεωρούσα από το “Νησί” πρότυπό μου. Θαυμάζω τη δουλειά του πολύ. Εμαθα πολλά πράγματα από αυτόν. Κάθε γύρισμα είναι σχολείο για εμένα και χαίρομαι πολύ που ξαναβρίσκομαι στο ίδιο περιβάλλον μαζί του και με όλους τους υπόλοιπους αξιόλογους εξίσου συνεργάτες»

Και με το υπόλοιπο καστ;

«Με όλο το καστ έχουμε πια σχηματίσει μια μικρή οικογένεια. Το κλίμα είναι ευχάριστο και περνάμε καλά. Και επειδή μάλιστα στο καστ παίζουν και παιδιά, τα γυρίσματα είναι πάντα ένας χώρος που γελάμε και ξεχνιόμαστε. Φυσικά σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν και αναποδιές αλλά τις ξεπερνάμε μαζί και σίγουρα όλοι στοχεύουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα αυτού που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε».

Είσαι στην τηλεόραση από πολύ μικρή. Πότε κατάλαβες ότι θα ασχοληθείς με την υποκριτική;

«Οταν κάναμε τα γυρίσματα για το “Νησί”. Μια μέρα που είχαμε διάλειμμα, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης έκατσε μαζί με εμένα και με τη μητέρα μου και κάναμε μια κουβέντα σχετικά με την υποκριτική. Είπε ότι οι ηθοποιοί πρέπει να κάνουν αρκετή έρευνα για να ενσαρκώσουν τον ρόλο τους. Οτι η δουλειά αυτή δεν είναι εύκολη αλλά αν την αγαπήσω θα κάνω πολύ όμορφα ταξίδια μέσα μου. Μετά λοιπόν από αυτή την κουβέντα κατάλαβα για πρώτη φορά ότι θέλω να γίνω ηθοποιός».

Τι σε δυσκολεύει;

«Κάθε γύρισμα με δυσκολεύει. Γιατί κάθε φορά προσπαθώ να αποκομίσω καινούργια στοιχεία και να γίνω όλο και καλύτερη. Πολλά πράγματα στη ζωή μάς δυσκολεύουν, όπως αυτά τις προσωπικής ανάπτυξης. Το θέμα είναι να βρούμε τη χρυσή τομή και η δυσκολία να μας χαρίσει αυτοεκτίμηση, εξέλιξη, ευγνωμοσύνη. Οι αποτυχίες από την άλλη να μη μας ρίχνουν. Η επιτυχία αν το σκεφτούμε είναι μια σειρά από αποτυχίες».

Θαυμάζεις;

«Τους ανθρώπους που έχουν ένα πάθος και μένουν πιστοί σε αυτό. Αυτούς που ό,τι δυσκολία έρθει στη ζωή τους είναι επίμονοι και υπομονετικοί μέχρι να την ξεπεράσουν. Που γίνονται ήρωες και υπόδειγμα για όλους μας και τίποτα δεν τους σταματάει. Που δεν φοβούνται να πέσουν γιατί ξέρουν ότι θα ξανασηκωθούν».

Στη σειρά προσέχεις τη διατροφή σου, είσαι vegan. Στη ζωή σου;

«Εχω καλό μεταβολισμό. Προσπαθώ όμως να μένω μακριά από τροφές που θα μου χαρίσουν προσωρινή σεροτονίνη. Οταν τρως σωστά, νιώθεις καλά και μακροπρόθεσμα. Είναι όλα μια απόφαση, άλλωστε και με το υγιεινό φαγητό μπορείς να έχεις πολλές νόστιμες επιλογές».

Εχεις δυνατή παρουσία στα social media, τα χρησιμοποιείς μόνο για τη δουλειά ή είναι και ένας τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας;

«Προσπαθώ στα social media να μην πλασάρω κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαι. Δεν θέλω το κοινό που με ακολουθεί να νιώθει ότι του λείπει κάτι. Είμαι ένα καθημερινό κορίτσι».

Τι σε ενοχλεί στον διαδικτυακό κόσμο;

«Η κακή ενέργεια που βγάζει ο κόσμος. Εχουμε γίνει πια όλοι ειδικοί, γιατροί, επιστήμονες, ψυχολόγοι. Θιγόμαστε με το παραμικρό και βγάζουμε μια κακία σε ανθρώπους που δεν ξέρουμε επειδή η οθόνη που μας χωρίζει από τον άνθρωπο που κριτικάρουμε είναι η ασφάλειά μας. Λέμε πράγματα σκληρά σε κόσμο που δεν γνωρίζουμε χωρίς να ξέρουμε πως αυτό θα τους επηρεάσει. Υπάρχει πολλή τοξικότητα που δεν είναι αναγκαία και που πρέπει να σταματήσει να υπάρχει για το καλό όλων».

Τι ονειρεύεσαι;

«Ονειρεύομαι να αρχίσουμε να γινόμαστε ευγενικοί όχι μόνο στα social media αλλά γενικά. Να έχουμε μια συλλογική νοοτροπία, να είμαστε φιλεύσπλαχνοι. Να κοιτάμε με μάτια ορθάνοιχτα και να σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο το ατομικό μας συμφέρον».

Κάνεις εύκολα παρέες;

«Οχι τόσο. Είμαι αρκετά εσωστρεφής άνθρωπος θα έλεγα. Πράγμα που πολλοί παρεξηγούν στην αρχή που με γνωρίζουν, στην πορεία όμως αλλάζουν γνώμη. Προσπαθώ ωστόσο να το βελτιώσω».

Πώς ήταν η ζωής σου πριν από την πανδημία;

«Εννοείται πως για όλους μας η ζωή έχει αλλάξει από την πανδημία και μετά. Τον καιρό του εγκλεισμού είχα την ευκαιρία να δουλέψω στην προσωπική μου ανάπτυξη. Είχα χρόνο να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και νομίζω ότι έκανα αρκετά καλή δουλειά. Σίγουρα έμαθα να εκτιμώ λίγο παραπάνω αυτά που έχω και να προσπαθώ να σκέφτομαι και την ασφάλεια του διπλανού μου μαζί με τη δική μου».

Αγαπημένη σου ταινία;

«Δύο ταινίες θα έλεγα, “La la land” και “Gone with the wind”».

Ηρεμία ή περιπέτεια;

«Οπως είπα και πριν, μου αρέσει η ισορροπία στη ζωή. Σίγουρα δεν είμαι των πάρτι. Χαίρομαι για όσους επιλέγουν να διασκεδάζουν έτσι αλλά εγώ θα προτιμήσω να διασχίσω το φαράγγι της Σαμαριάς ή να διαβάσω ένα βιβλίο στην παραλία και ενώ αγαπώ την ηρεμία προσπαθώ να βάζω και λίγη περιπέτεια στη ζωή μου όποτε νιώθω αυθόρμητη».

Τι σε ξυπνάει;

«Πολλά με ξυπνάνε. Η δουλειά μου, οι στόχοι μου, το πάθος που με εμπνέει από τους γύρω μου. Η ζωή είναι ένα ξυπνητήρι που αν το ακούσεις θα σου ξυπνήσει πολλά συναισθήματα και αισθήσεις!».

Φωτογραφίες: Νίκος Κουστένης

Μακιγιάζ: Ευδοξία Οικονομάκη

Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία το Thalassa Beach Resort στα Χανιά, όπου έγινε η φωτογράφιση.