Τα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ επιστρέφουν στις ρίζες, στη σκέψη των αρχαίων Ελλήνων και παρουσιάζουν

Πλάτωνας 

Ολο το αξεπέραστο φιλοσοφικό του έργο. 

Τα αυθεντικά κείμενα με τη μετάφρασή τους, επεξηγηματικά σχόλια και διαφωτιστικές αναλύσεις.

Αυτή την εβδομάδα,

«Πολιτεία», ο τρίτος τόμος

Το κορυφαίο έργο του πλατωνικού στοχασμού.

Ενα από τα θεμελιώδη κείμενα της πολιτικής φιλοσοφίας, που δεν έχει πάψει να συζητείται, να αναλύεται και να διδάσκεται σε όλον τον κόσμο.

Στους τόμους που προσφέρουν Τα Νέα, το αρχαίο κείμενο δίνεται αντικριστά με τη μετάφρασή του σε ζωντανά νέα ελληνικά και συνοδεύεται από εκτενή εισαγωγικά σημειώματα, φιλολογικά σχόλια, ερμηνευτικές αναλύσεις, θέματα-οδηγούς για τη διδασκαλία των κειμένων, χρήσιμα επίμετρα, πίνακες λέξεων και βιβλιογραφία, προσφέροντας το έργο του Πλάτωνα σε έγκυρες φιλολογικές εκδόσεις χρηστικές και για τον αναγνώστη που τώρα επιχειρεί τη γνωριμία με το πλατωνικό έργο αλλά για εκείνον που θέλει να εμβαθύνει σε αυτό.

«Πολιτεία»

Ο Πλάτωνας μετά τον Σωκράτη

Τα δέκα βιβλία της «Πολιτείας», που ολοκληρώνεται γύρω στο 375 π.Χ., αποτελούν το κορυφαίο έργο του πλατωνικού στοχασμού και συνθέτουν ένα από τα θεμελιώδη κείμενα της πολιτικής φιλοσοφίας. Στον διάλογο αυτόν, που ανήκει μαζί με το «Συμπόσιο» και τον «Φαίδρο» στους λεγόμενους αισθητικούς και αλληγορικούς διαλόγους του Πλάτωνα, ο Σωκράτης συζητεί με άλλους στο σπίτι του πλούσιου γέροντα Κεφάλου περί δικαίου και εξετάζουν αν ο δίκαιος άνθρωπος είναι πιο ευτυχισμένος από τον άδικο. Η συζήτηση που αφορά αρχικά την ατομική ζωή επεκτείνεται έπειτα στο κράτος. Παρότι πρωταγωνιστικό πρόσωπο εξακολουθεί να είναι ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας εδώ αρχίζει να απομακρύνεται από τις διδασκαλίες του δασκάλου του και να εκφράζει τις δικές του θέσεις για ποικίλα θέματα. Εδώ διατυπώνεται η θεωρία του περί ιδανικής πολιτείας, την ονομαστή πλατωνική Καλλίπολη, στην οποία υπηρετείται το αγαθό όταν την εξουσία έχουν οι φιλόσοφοι ή όταν οι άρχοντες γίνουν φιλόσοφοι.

Στην «Πολιτεία» συναντούμε την παρουσίαση της θεωρίας των Ιδεών του Πλάτωνα με την περίφημη αλληγορία του σπηλαίου. Εδώ παρουσιάζεται και η πολυσυζητημένη διαμάχη μεταξύ ποίησης και φιλοσοφίας, όπου ο Πλάτωνας προκρίνει τη φιλοσοφία έναντι της τέχνης, απορρίπτοντάς την ως απλή μίμηση των αντικειμένων του κόσμου των αισθήσεων. Παρότι η πλατωνική πολιτεία – μια πολιτεία εφικτή για τον αρχαίο έλληνα φιλόσοφο – θεωρήθηκε ουτοπική, το κείμενο της «Πολιτείας» δεν έχει πάψει να συζητείται, να αναλύεται και να διδάσκεται ως θεωρητικό κείμενο σε σχολές Φιλοσοφίας και ως πρακτικό εγχειρίδιο μαζί με την «Ιστορία» του Θουκυδίδη σε σχολές διακυβέρνησης σε όλον τον κόσμο.

Μαζί

Esquire

Είναι ο Γιώργος Αρσενάκος, CEO της Panik Records, ο πιο επιδραστικός άνθρωπος στην ελληνική μουσική σήμερα;

Άλεξ Μιχαηλίδης. Ο Βρετανοκύπριος συγγραφέας, που βρέθηκε στο #1 της λίστας με τα best sellers των New York Times, μιλάει για το νέο του βιβλίο, την Uma Thurman και την επιτυχία.

Αφιέρωμα James Bond. Ψάχνοντας τον επόμενο 007. Λίγο πριν την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Daniel Graig, Το Esquire φτιάχνει τον δικό του οδηγό προγνωστικών για έναν από τους πιο ποθητούς ρόλους στην ιστορία του κινηματογράφου.

Τηλεόραση. Αυτή είναι η τηλεοπτική σεζόν των δημιουργών. Τα μεγαλύτερα ονόματα με πιστό και πολυπληθές κοινό επιστρέφουν στις οθόνες μας.

Sports. Είναι νέοι, ωραίοι και cool. Η πιο φρέσκια γενιά των Ελλήνων αθλητών ξέρει πότε, πώς και γιατί να μιλήσει. Εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Και

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

-Ο Νίκος Κοκλώνης επιστρέφει!

«Το φετινό Just the 2 οf us δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι έχετε ξαναδεί».

«Ήταν δική μου απόφαση να ολοκληρωθεί η συνεργασία μου με το Open».

«Πόνεσα πολύ το καλοκαίρι με τον χωρισμό μου».

-Κατερίνα Καινούργιου – Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Οι αποκαλύψεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

-Αιμιλιάνο Μάρκου – Μαριαγάπη Ξυπόλια.

«Ο έρωτάς μας δεν ήταν για τις κάμερες, είναι αληθινός».

-Αντώνης και Ιωάννα Σρόιτερ.

Δέκα χρόνια μαζί!

-Κατερίνα Στικούδη – Βαγγέλης Σερίφης.

Αχώριστοι λίγο πριν από τον τοκετό!

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια,

κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Με ιστορία 27 ετών στη Μ. Βρετανία, 30 εκατομμύρια αναγνώστες και άλλες 20 εκδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, το περιοδικό OK! αναμφίβολα διαγράφει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκτοτε αποτελεί αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια του κοινού που το επιλέγει για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τη ζωή των celebrities και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που φιλοξενεί.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων:«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΜΟΣ Γ΄»: €1,90)