Σκοπός τους είναι να χαρίσουν στην επιδερμίδα βελούδινη υφή, να «σβήσουν» τα σημάδια κούρασης, τις ατέλειες και να χαρίσουν μία πιο φρέσκια, ομοιόμορφη όψη. Οι νέες συνθέσεις μέικ απ έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να πετυχαίνουν όλα τα παραπάνω καλύπτοντας επιπλέον κάθε ανάγκη: Ενυδάτωση, αντιγηραντική δράση, μείωση των γυαλάδων, κάλυψη των ατελειών της ακμής, προστασία από τον ήλιο. Επιπλέον υπάρχει μία τεράστια ποικιλία όσον αφορά τη σύστασή τους: Τα συναντάμε σε υγρή μορφή, σε stick ή compact μορφή. Και φυσικά σε αμέτρητες αποχρώσεις και τόνους.  Ωστόσο αυτή η τεράστια γκάμα των μέικ απ μπορεί να αποτελέσει την «παγίδα» για μία λάθος επιλογή. Ας δούμε αναλυτικά πώς θα ανακαλύψτε το σωστό σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Για τον μεικτό ή λιπαρό τύπο

Αν έχετε τάση για υπερβολική λιπαρότητα, επιλέξτε ένα εξειδικευμένο μέικ απ για ματ αποτέλεσμα, με μικροσφαιρίδια πούδρας, που δεν φράζει τους πόρους και παράλληλα εξουδετερώνει τις περιττές γυαλάδες και το σμήγμα. Ετσι θα έχει διάρκεια το μακιγιάζ σας παραμένοντας αναλλοίωτο για ώρες.

Για τις ατέλειες της ακμής, όπως σπυράκια, δυσχρωμίες και μαύρα στίγματα, προτιμήστε ένα μέικ απ σε κόμπακτ μορφή ή σε στικ που προσφέρει μεγάλη κάλυψη.

Για αντιγήρανση

Θέλετε να καλύψετε τα σημάδια του χρόνου; Τότε διαλέξτε μία ανάλαφρη σύνθεση με υαλουρονικό οξύ, που δε συσσωρεύεται στις ρυτίδες και τις πτυχώσεις του δέρματος και προσφέρει σύσφιξη. Επιπλέον τα μικροσφαιρίδια λάμψης θα κάνουν άμεσα πιο φωτεινό και φρέσκο το πρόσωπο. Τέλος, τα αντηλιακά φίλτρα και τα αντιοξειδωτικά συστατικά, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνουν τα σημάδια γήρανσης.

Για ενυδάτωση

Αν έχετε τάσεις ξηρότητας τότε το ιδανικό για την περίπτωσή σας είναι ένα μέικ απ με ενεργά συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα και βιταμίνες. Μία τέτοια σύνθεση θα προσφέρει αίσθηση άνεσης και θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της υγρασίας. Παράλληλα θα δώσει ένα φυσικό φινίρισμα, που είναι άλλωστε το ζητούμενο.

Για τη θαμπή / άτονη όψη

Χρησιμοποιήστε μία παρόμοια φόρμουλα με την παραπάνω κατηγορία, σε συνδυασμό με μικροσωματίδια που αντανακλούν το φως και εξουδετερώνουν άμεσα τον θαμπό τόνο, χαρίζοντας ροδαλή όψη υγείας.

Για απολύτως φυσική κάλυψη

Αν είστε οπαδός του ανεπιτήδευτου μακιγιάζ, τότε δοκιμάστε ανάλαφρες λεπτόρρευστες συνθέσεις που χαρίζουν ομοιόμορφο τόνο και λάμψη υγείας.  Επιπλέον απλώνονται εύκολα, και δείχνουν σαν να μη φοράτε τίποτα.

Για τον σωστό τόνο

Αν η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι μία δύσκολη υπόθεση για εσάς, δοκιμάστε ένα μέικ απ που προσαρμόζεται στον τόνο της επιδερμίδας. Χάρη στην«έξυπνη» τεχνολογία του καμουφλάρει τις ατέλειες χωρίς να αφήνει διχρωμίες.