Χαρίζει λάμψη, αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας, τονώνει, και όχι μόνο. Ο λόγος για το ανθόνερο: το καλλυντικό που παράγεται από διάφορα βότανα και λουλούδια με ενυδατικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μάλιστα πολλά από αυτά τα συναντάμε συχνά και στην παραγωγή αιθέριων ελαίων, όπως για παράδειγμα το τριαντάφυλλο, το άνθος πορτοκαλιού και νεραντζιάς (νερολί), η λεβάντα, το χαμομήλι κ.ά.

Ωστόσο σε αντίθεση με τα αιθέρια έλαια, το ανθόνερο είναι ασφαλές για χρήση απευθείας στο δέρμα, επειδή τα εκχυλίσματά από τα οποία αποτελείται αραιώνονται με νερό ή με έγχυμα από βότανα όπως πράσινο τσάι.

Τα πλεονεκτήματα του

-Απορροφάται γρήγορα και τονώνει άμεσα την επιδερμίδα

-Είναι απλό στη χρήση

-Ταιριάζει σε κάθε τύπους δέρματος

– Εχει ευχάριστη υφή και υπέροχο άρωμα

Επιπλέον, το ανθόνερο είναι ένα πολυχρηστικό καλλυντικό που δε χρησιμοποιείται μόνο για τόνωση μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου. Ο ευεργετικός χαρακτήρας του μπορεί να αξιοποιηθεί με άλλους 5 skincare τρόπους. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί:

#1 Για τόνωση

Μετά τον καθαρισμό, ρίχνουμε λίγες σταγόνες ανθόνερου στις παλάμες και ταμπονάρουμε το πρόσωπο και τον λαιμό μας. Ετσι προσφέρουμε άμεση αναζωογόνηση και προετοιμάζουμε την επιδερμίδα για το υπόλοιπο κομμάτι της περιποίησης.

#2 Στη βραδινή περιποίηση

Μετά τον καθαρισμό, εμποτίζουμε με ανθόνερο έναν δίσκο ντεμακιγιάζ και τον περνάμε σε πρόσωπο και λαιμό. Ετσι θα αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα του μακιγιάζ και τους ρύπους και ταυτόχρονα θα εξισορροπήσουμε το pH του δέρματος.

#3 Για ανακούφιση μετά το ξύρισμα

Αν το ανθόνερό μας περιέχει εκχυλίσματα από χαμομήλι ή αλόε βέρα ψεκάζουμε τα πόδια ή τις μασχάλες μας με αυτό για να καταπραϋνουμε τυχόν ενοχλήσεις που προκάλεσε το ξυραφάκι.

# 4 Για ενυδάτωση σώματος

Μετά το ντους, απλώνουμε στο σώμα μας ανθόνερο που θα ενυδατώσει και θα κάνει απαλή την επιδερμίδα. Επιπλέον θα πολλαπλασιάσει τα οφέλη της ενυδατικής κρέμας που ενδέχεται να βάλουμε μετά.

# 5 Για το φρεσκάρισμα του μακιγιάζ

Κατά τη διάρκεια της μέρας, αν το ανθόνερό μας είναι mist μπορούμε να ψεκάσουμε το πρόσωπό μας. Ετσι θα σταθεροποιήσουμε το μακιγιάζ και θα ενυδατώσουμε το δέρμα που ασφυκτιά λόγω του κλιματισμού.

#6 Ανακουφίζει από τη ζέστη ή τις εξάψεις

Είναι ιδανικό κατά τη διάρκεια του ζεστού καλοκαιριού ή κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης γιατί δροσίζει και τονώνει στη στιγμή όχι μόνο το δέρμα αλλά και τη διάθεσή μας.