Μπορεί να την ξεχωρίζουμε από τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ γιατί κολακεύει το βλέμμα με μία κίνηση. Ωστόσο, η λανθασμένη χρήση της εγκυμονεί κινδύνους  για την υγεία των ματιών μας.  Τι πρέπει λοιπόν να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε τη μάσκαρα;

 

#1 Τη σύνθεση

Αν έχουμε ευαίσθητα μάτια ή φοράμε φακούς επαφής, επενδύουμε σε μια υποαλλεργική φόρμουλα. Συνήθως αυτή η ιδιότητα αναγράφεται στη συσκευασία της. Η υποαλλεργική μάσκαρα έχει λιγότερα στοιχεία που τείνουν να προκαλούν αλλεργίες ή ερεθισμούς. Οπως για παράδειγμα κάποιες χρωστικές, άρωμα, πολυμερή κλπ. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι προκαλεί κοκκινίλες, δάκρυα κλπ. τότε την πετάμε. Ενδεχομένως να έχει λήξει ή να έχει αλλοιωθεί εξαιτίας της έκθεσής της σε πολλή ζέστη ή υγρασία.

# Το ντεμακιγιάζ

Η πολύχρονη χρήση μάσκαρα ακόμα και στον ύπνο χωρίς να την αφαιρούμε σχολαστικά, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια σειρά προβλημάτων στον επιπεφυκότα και στους οφθαλμούς. Γι’ αυτό το ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ επιβάλλεται, προκειμένου να απομακρύνουμε όλες τις χρωστικές, τα έλαια και το κερί από τα οποία αποτελείται συνήθως η σύνθεση.

 

# Τη διατήρησή της

Πρέπει να την τοποθετούμε σε μέρος δροσερό, σκιερό και χωρίς υγρασία, διαφορετικά θα αλλοιωθεί γρήγορα και θα προκαλέσει ερεθισμούς. Επίσης όταν τη χρησιμοποιούμε αποφεύγουμε να βάζουμε και να βγάζουμε πολλές φορές το βουρτσάκι από τη θήκη της μάσκαρα. Η λανθασμένη αυτή κίνηση φέρνει τη σύνθεση σε επαφή με τον αέρα με αποτέλεσμα να την ξεραίνει πιο γρήγορα.

 

# Την πρακτική εφαρμογή της

Η τέλεια μάσκαρα πρέπει να συνδυάζει την κατάλληλη σύνθεση με το σωστό βουρτσάκι. Ιδανικά θέλουμε να απλώνει ομοιόμορφα τη μάσκαρα, χωρίς να αφήνει υπολείμματα, κόμπους ή να κολλάει τις βλεφαρίδες μεταξύ τους.

Tip: Αν ωστόσο συμβαίνει κάτι τέτοιο, χτενίζουμε τις βλεφαρίδες με ένα ειδικό χτενάκι έπειτα από κάθε στρώση, προκειμένου να τις διαχωρίσουμε.