Προθεσμία δύο με τρεις μέρες θα έχουν όσοι δεν έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση, έδωσε ο γενικός γραμματέας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών.

Όπως είπε, από σήμερα 324.000 πολίτες δεν έκαναν την αναμνηστική δόση, δεν έχουν πλέον σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Έως σήμερα θα έπρεπε να είχαν κάνει αναμνηστική δόση όσοι έχουν περάσει τους επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους με δύο δόσεις και τρεις μήνες με το μονοδοσικό της Johnson. Από τους 440.000 που είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αναμνηστική δόση έκανε το 92,5%.

Ωστόσο, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι για όλους όσοι δεν έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και θα μπορούν μέσα στις επόμενες 2 με 3 ημέρες να πραγματοποιήσουν την αναμνηστική δόση του εμβολιασμού.

Όπως είπε επίσης οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 91%, ενώ από τους 5.820.000 δικαιούχους για την αναμνηστική δόση, την έχουν πραγματοποιήσει 4.960.000 και 146.000 έχουν ήδη προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό.

Αναφερόμενος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα είπε ότι πάνω από 19,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει ήδη στην Ελλάδα και ότι το 70,3 του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό με δύο δόσεις.