Το τσιμπολόγημα μετά το βραδινό και πριν τον ύπνο, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση περιττών θερμίδων. Συχνά αυτό μπορεί να οφείλεται σε πλήξη, άγχος ή κούραση.

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να διώξετε τις βραδινές λιγούρες και να περιορίσετε το τσιμπολόγημα μετά το βραδινό σας:

*Μην περιορίζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας

Αποφύγετε να παραλείπετε γεύματα ή σνακ επειδή είστε απασχολημένοι ή επειδή θέλετε να προσπαθήσετε να «εξοικονομήσετε» τις θερμίδες σας για αργότερα. Με το να μην τρώτε ενώ πεινάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα οδηγηθείτε σε υπερφαγία τη νύχτα – ειδικά μετά μια κουραστική μέρα.

*Δημιουργήστε μια νέα νυχτερινή συνήθεια

Έχετε συνηθίσει να τρώτε μια τσάντα αλμυρά κάθε φορά που βλέπετε τηλεόραση; Δοκιμάστε μια διαφορετική βραδινή δραστηριότητα που δεν συνδέετε με φαγητό, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου, η βόλτα ή η ακρόαση μουσικής.

*Μοιράστε τα σνακ σας

Δεν χρειάζεται να απορρίπτετε εντελώς τα νυχτερινά σνακ, αλλά είναι σημαντικό να προσέχετε τις μερίδες σας, ώστε να μην καταλήξετε να το παρακάνετε. Αντί να μασουλάτε απευθείας από το κουτί ή τη σακούλα, μετρήστε μια μερίδα και φάτε τη από ένα μπολ ή πιάτο.

*Παρακολουθήστε πόση τηλεόραση βλέπετε

Για τους περισσότερους από εμάς, η οθόνη είναι μια ισχυρή ένδειξη για το βραδινό σνακ. Έρευνες δείχνουν ότι περισσότερος χρόνος μπροστά στην τηλεόραση συχνά σημαίνει πιο ανθυγιεινή διατροφή. Έτσι, αν θέλετε ακόμα να συντονιστείτε, βάλτε ένα όριο στον αριθμό των επεισοδίων που θα παρακολουθήσετε στο Netflix και τσιμπολογήστε συνειδητά.

*Ορίστε μια ώρα «κλεισίματος» για την κουζίνα

Κλείστε τα φώτα και μετακινήστε τις δραστηριότητές σας αλλού. Μπορείτε ακόμη να θέλετε να τοποθετήσετε μια πινακίδα «ΚΛΕΙΣΤΟ» στο ψυγείο, αν σας βοηθάει. Μπορεί να μοιάζει λίγο ανόητο, αλλά μπορεί να είναι μια υπενθύμιση όταν δεν έχετε την ικανότητα να σκεφτείτε πραγματικά αυτές τις αποφάσεις.

Ακόμα πεινάτε μετά το δείπνο;

Οι άνθρωποι συχνά τρώνε από πλήξη, λόγω άγχους ή από συνήθεια και όχι από αληθινή πείνα. Σκεφτείτε να κάνετε τις ακόλουθες ερωτήσεις πριν φάτε: Πεινάω; Διψάω; Είμαι κουρασμένος; Βαριέμαι; Είμαι λυπημένος;

Εάν εξακολουθείτε να πεινάτε αφού αποκλείσετε άλλους παράγοντες, είναι εντάξει να φάτε ένα σνακ. Επιλέξτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και φάτε μικρές μερίδες αργά και χωρίς περισπασμούς.