Τα φυσικά γκρίζα μαλλιά είναι ένας τέλειος τρόπος για να βγούμε από τον αέναο κύκλο της τακτικής βαφής, η οποία εκτός του ότι αποτελεί μία διαδικασία που ταλαιπωρεί την τρίχα, είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα. Ιδίως αν τα μαλλιά μας είναι σκούρα και έχουμε πολλά λευκά. Σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεται ανανέωση της ρίζας ακόμα και κάθε 15 μέρες. Παρόλα αυτά, πολλές από εμάς διστάζουμε να τα αφήσουμε στο φυσικό τους γκρι κυρίως λόγω της «άχαρης» μεταβατικής περιόδου που μεσολαβεί προκειμένου το χρώμα να γίνει ενιαίο και αρμονικό. Υπάρχει όμως η λύση. Για την ακρίβεια όχι μόνο μία αλλά  4, ώστε να κάνουμε την πιο ομαλή μετάβαση από τα βαμμένα σε όμορφα φυσικά, γκρίζα μαλλιά και να αποκτήσουμε ένα υπέροχο silver look που φωτίζει το πρόσωπό μας.

Λύση #1: Αφήνουμε τις ρίζες να μακρύνουν

Το προφανές δηλαδή. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αφήσουμε για περίπου 3 μήνες τις ρίζες να μακρύνουν, προκειμένου να φανεί ο τρόπος που γκριζάρουν. Αν ωστόσο δε θέλουμε να φαίνονται, τις καλύπτουμε με ένα ειδικό σπρέι με χρώμα, το οποίο φεύγει με το λούσιμο. Αν δεν έχουμε τόσα γκρίζα, ή είναι σε συγκεκριμένα σημεία, μπορούμε να αλλάξουμε χωρίστρα, να χρησιμοποιούμε στέκες, ή να κάνουμε διάφορα σινιόν.

Λύση #2: Κάνουμε ανταύγειες


Αν δεν αντέχουμε να περιμένουμε μέχρι να μακρύνουν οι ρίζες μας τότε μπορούμε να ζητήσουμε από τον κομμωτή μας να κάνουμε lowlights και γκρίζες ανταύγειες που θα «δένουν» με το υπόλοιπο χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο, η μετάβαση θα γίνει σταδιακά χωρίς να υπάρχει η αντιαισθητική διχρωμία σε ρίζες και μήκη.

Λύση #3: Κάνουμε grombre


Η τάση grombre προκύπτει από τις λέξεις grey και ombre. Δηλαδή αφήνουμε τις ρίζες όπως είναι και βάφουμε το υπόλοιπο μήκος των μαλλιών μας σε μια σταχτί απόχρωση. Ετσι θα αποκτήσουμε ένα ενδιαφέρον τονικά αποτέλεσμα που είναι και μεγάλη τάση.

Λύση #4: Υιοθετούμε μία κοντή κουπ


Αν είμαστε τολμηρές και θέλουμε να κάνουμε μία ριζική αλλαγή, μπορούμε να κόψουμε πολύ κοντά τα μαλλιά μας και να «ανοίξουμε» το χρώμα τους. Καθώς αναπτύσσεται το γκρίζο, κόβουμε τις άκρες, ώσπου να μείνει μόνο το φυσικό μας χρώμα. Είναι η πιο γρήγορη διαδικασία που επιπλέον δεν ταλαιπωρεί ιδιαίτερα την τρίχα εφόσον είναι κοντή.